Przepis na domowy koktajl na bazie banana i mleka migdałowego. Do takiej bazy, możesz dodać każdy owoc, płatki owsiane, masło orzechowe lub ulubioną przyprawę. U mnie jest to gruszka, kilka letnich, rozmrożonych truskawek i odrobina imbiru.
To wzmacniający, bardzo pożywny napój, który na długo zaspokaja uczucie głodu. Możesz go przygotować na pierwszy, lub drugi posiłek w ciągu dnia 🙂
Składniki na koktajl bananowo – imbirowy / 2 porcje
- szklanka mleka migdałowego
- 1 duży dojrzały banan
- 1 duża dojrzała gruszka
- kilka rozmrożonych lub świeżych truskawek
- 1/3 łyżeczki startego imbiru
- 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego ( opcjonalnie )
Obraną gruszkę i banana, podziel na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze, na gładki mus. Miód dodaj na końcu, jeżeli będzie taka potrzeba.
Podawaj od razu. Smacznego 🙂
5 komentarzy
Zdrowy i pełen smaku koktajl 🙂 Dodałabym odrobinę soku z limonki lub cytryny, gdyż wolę mniej słodkie.
Oczywiście, przepis można modyfikować wg. własnych upodobań 🙂 Cieszę się, że smakował <3
Świetnie połączyłaś imbir z owocami 🙂
U mnie tego rodzaju koktajle goszczą bardzo często. Ten ma fajne połączenie smaków, więc wykorzystam Twój przepis.
super, mega zdrowo, zwłaszcza ten imbir 🙂