Home Dania i dodatki Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

autor admin
Pasta w wędzonego pstrąga
Print Friendly, PDF & Email

Bardzo dobra i pożywna pasta do kanapek, z twarogu i wędzonego pstrąga. Składniki można rozgnieść widelcem, lub zmielić w maszynce na pastę.

Ten przepis podstawowy, potraktuj jako inspirację i stwórz swoją ulubioną pastę z wędzonej ryby. Możesz ją wzbogacić o ogórki kiszone, konserwowe lub rzodkiewkę. A po wymieszaniu pasty z ryżem, otrzymasz pełnowartościowy posiłek 🙂

Składniki na pastę z wędzonego pstrąga

  • 1 mały wędzony pstrąg
  • 120 g białego chudego lub półtłustego twarogu
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka
  • garść świeżo posiekanego szczypiorku lub pietruszki
  • pełna łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • szczypta pieprzu

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Rybę dokładnie oczyść z ości. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Jaja, ser, rybę i cebulkę rozgnieć widelcem. Dodaj majonez wymieszany z musztardą i pieprz. Składniki wymieszaj.

Wszystkie składniki możesz zmielić na pastę, wymieszać z sosem i szczypiorkiem.

Pastę przechowuj w lodówce, w zamkniętym naczyniu do trzech dni. Smacznego 🙂

Powiązane posty

4 komentarze

Magdalena 8 stycznia 2020 - 19:50

ale pysznie!

Odpowiedź
napiecyku 8 stycznia 2020 - 21:07

Dziekuję Madzia 🙂

Odpowiedź
Iwona 9 stycznia 2020 - 18:17

Mój mąż byłby zachwycony taką pastą 🙂

Odpowiedź
napiecyku 9 stycznia 2020 - 22:28

Mój również, bardzo ją lubi 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz