Maślane ciasteczka z wanilią i mielonymi migdałami. Ciasteczka są bardzo delikatne, nie za słodkie i kruche, a przy tym wybornie smakują. Z przepisu otrzymałam jedną blaszkę ciasteczek, będą smakowitym dodatkiem do kawy i herbaty dla dorosłych i dla dzieci 🙂
Składniki / jedna blaszka z wyposażenia piekarnika
- 180 g maki pszennej
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 2 łyżki mielonych migdałów
- 1 cukier z prawdziwą wanilią
- 2 łyżki cukru brązowego nierafinowanego lub kokosowego
- szczypta soli
19 komentarzy
Na początku muszę wspomnieć, że bardzo spodobała mi się ta puszka na ciasteczka.
A co do samych ciasteczek – och, ale mi narobiłaś ochoty na nie! Nigdy nie jadłam jeszcze takich migdałowych! Teraz to wiem, że muszę się koniecznie wziąć za ten przepis jak najszybciej.
Pozdrawiam! 🙂
zimą uwielbiam chrupać takie ciasteczka:)
kruche smakowitości;)
Przepyszne i przepiękne ciasteczka nie wspominając o puszce 🙂
bardzo smaczne ciasteczka, idealne do herbaty i kawy 🙂
Wspaniałe ciasteczka 🙂
Pięknie wyglądają 🙂
Miałam dziś robić ciasteczka migdałowe, ale mam całkiem inny przepis 🙂 świetne zdjęcie!
Miałam dziś robić ciasteczka migdałowe, ale mam całkiem inny przepis, świetne zdjęcie!
Wyglądają pysznie!
Pyszne, kruche, ja już się częstuję 🙂
wspaniałe ciacha! 🙂 do orzechowych smaczków mam słabość 🙂 a migdałami ostatnio zajadam się na okrągło 🙂
Pochrupałabym:)
To ja poproszę kilka…. 🙂
Ciastka wyglądają bardzo profesjonalnie. Myślałam, że to recenzja kupionych, ale… Po prostu rozwaliłaś mnie tym tłuczkiem. Fantastyczny pomysł!!! 😀
Uwielbiam migdałowy smak, więc te ciasteczka na pewno by mi smakowały. Wyglądają pysznie 🙂
O mniam! Do pochrupania idealne 🙂 Muszą cudowanie smakować z kubkiem ciepłego mleka 🙂
już sobie wyobrażam jak są pyszne! mniam:)
Bardzo pomysłowo nadałaś im kształt!