Stary i sprawdzony przepis, na lekkie ciasto biszkoptowe z letnimi owocami. Na początku ubijam jajka z cukrem na puszysty krem, następnie dodaję resztę produktów i wszystko mieszam. Ciasto bardzo dobrze się przechowuje, nie wysycha. Będzie smakowało do porannej kawy i herbaty 🙂
Składniki
- 4 duże jajka ( 5 mniejszych )
- 3/4 szkl. cukru
- 5 pełnych łyżek oleju ( u mnie z pestek winogron )
- 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki ulubionego aromatu do ciast
- 300 g truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki
19 komentarzy
jakie puchate, idealne 🙂
Takie lekkie ciasta są najlepsze, moje dzieci je uwielbiają :)pozdrawiam Małgosiu 🙂
Pyszniutkie 🙂
Piękne i wysokie!
Urocze zdjęcie 😉
Czy mogę zrobić je z mrożonymi malinami?
Ja rozmrażam na sitku maliny i wtedy do ciasta 🙂
Takie ciasta są najlepsze i już 🙂
Pyszne, puszyste ciacho 🙂
wygląda przepysznie! 🙂
Pyszne ciacho!
Ja właśnie jestem na wakacjach, więc też sobie pozwalam na takie rozkosze dla smaku 🙂
Nawet podobne pyszności wczoraj jadłam 🙂
Buziaki!
Pozdrawiam wyjazdowo 🙂
U mnie w sezonie owocowym króluje drożdżowiec, ale może zrobię dla odmiany takie biszkoptowe ciacho.
Jak puszysta okrągła podusia ^^ I do tego jadalna! 😀
pysznie się prezentuje, śliczne zdjęcia. Zapraszamy do Nas a w świeżym poście o przyjaciółce na końcu niespodzianka względem superaśnego jesiennego kulinarnego 2 dniowego spotkania Blogerek na które z miłą chęcią zapraszamy ! http://www.popierwszematka.blogspot.com
Na pewno będzie smakowało! Świetnie się prezentuje i zachęca do sięgnięcia po kromeczkę albo i dwie 🙂
Przepyszne ciasto, upiekłam go pierwszy raz w mojej nowiutkiej kuchence i wyszedł świetnie za pierwszym razem 🙂
jaka temperatura z obiegiem czy dol i gora piec to ciasto?
Mój piecyk nie ma termoobiegu, tylko góra dół 🙂
w jakiej temperaturze musze piec?
Oj, nie podałam. !80 stopni. Pozdrawiam 🙂