Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami z zalewy i mozzarellą, podane w delikatnym sosie jaglanym. Takie roladki przygotujemy bardzo szybko, smakują podane z kaszą, ryżem, ziemniakami i surówką. Wyjątkowe roladki, na co dzień i od święta dla całej rodziny 🙂
Składniki
- 3 większe piersi z kurczaka
- 6 suszonych pomidorów z zalewy ( u mnie zalewa z pieprzem )
- 6 plasterków mozzarelli
- 2 szklanki liści szpinaku ( może być czosnek niedźwiedzi )
- sól, pieprz i papryka w proszku do smaku
- 1/2 szkl. wody lub wina
- oliwa z pomidorów do smażenia
Sos jaglany
- łyżka mąki jaglanej
- 1/2 szkl. wody lub bulionu
- szczypta majeranku, tymianku i rozmarynu
18 komentarzy
Piękne roladki, a dodatki dokładnie takie jak lubię 🙂
Wyglądają przepysznie 🙂
Mmm jakie roladki, jaki sosik 🙂
Ależ mi się podoba ten przepis:)
Mniam jakie wspaniałe danie, wygląda bardzo apetycznie 🙂
pyszny boski na obiad 🙂 podoba mi sie ten sosik 🙂 a nadzieniem 100% trafiłaś w moje gusta 🙂
Nie wiedziałam dotychczas, że istnieje coś takiego jak sos jaglany 🙂 ale człowiek zawsze może poszerzyć horyzonty. Lubię roladki drobiowe. Ze szpinakiem fajna opcja 🙂 Nie jadłam takiej. U mnie w domu najczęściej były z serem. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Bajeczne. Zjadłbym wszystkie 😀
Pyyysznie nadziane 🙂 Taki obiad nie może nie smakować:D
pycha, pycha, pycha!
bardzo fajny pomysł na obiad 🙂 muszę skombinować szpinak i będę próbować 🙂
Wyglądają na bardzo soczyste, takiego sosu jeszcze nie miałam okazji kosztować 😉
Zjadłabym taki obiadek z chęcią :))
Cudowny obiad.
Roladki prezentują się wyśmienicie, tak delikatnie i apetycznie, że mogłabym je jeść i jeść 🙂 Pozdrawiam
Małgosiu, czytasz mi w myślach;) ostatnio myślałam o takich roladkach, planuję je zrobić na weekend;)
Nie jem mięska, ale sie oblizalam tak smakowicie wyglada 😉
wygladaja swietnie. i ta maka jaglana…jestem ciekawa jak smakuja.
Pięknie się prezentuje, a sos jaglany to świetny pomysł!