Domowe ciastka z mąką z ziaren ciecierzycy i z białym serem. Mąki, masło i zmielony ser dokładnie mieszam i schładzam w lodówce. Z ciasta wycinam ulubione kształty i krótko piekę. Ciasteczka rosną jak na drożdżach, wyglądają i smakują bardzo atrakcyjnie 🙂
Przygotujcie na weekend, a cała rodzina, przez kilka dni, będzie cieszyć się wyjątkowym smakiem 🙂
Składniki
- 135 g mąki z ciecierzycy
- 135 g mąki orkiszowej typ 700 lub mąki pszennnej
- 250 g białego sera
- 200 g masła
- 1 opakowanie cukru brązowego z prawdziwą wanilią
- 1 jajko
21 komentarzy
Jakie rumiane <3
Jakie oryginalne słodkości:)
Świetne:)
Super ciastka.
faktycznie- ich składniki nie są takie złe!
A jakie piękne wyszły.. schrupałabym! 🙂
przez kilka dni?
Kochana nie znasz moich łasuchów- jak znam życie nazajutrz tyły by już same okruszki 😀
ale przepis zapisuję, bo chyba nie znam go a ciasteczka cudne:)
zalega mi w szafce mąka z ciecierzycy i w sumie oprócz placków/omletów nie robiłam jakoś z nią nic. muszę spróbować tych ciach 🙂
Urocze 🙂 Świetny pomysł i na pewno są przepyszne 🙂 Myślę, że u nas od razu zniknęły by wszystkie 🙂
Z ciecierzycy? No proszę jakie fajne! 🙂
Wyglądają cudnie, a i smak mnie ciekawi.
takie twarogowe ze zwykłej mąki robię często, a z ciecierzycą są zdrowsze;)
Super wyszły! Mamy cały zapas mąki z ciecierzycy więc postaramy sie wypróbować przepis 😀
Mniam! Wyglądają cudownie i pewnie świetnie smakują 🙂
przepis cudowny, jestem bardzo ciekawa smaku 🙂
Superowe! Takich jeszcze nie spotkałam 🙂
Pozdrawiam serdecznie!
Świetnie wyglądają, aż szkoda, że nie można po kilka sięgnąć 🙂
O Gosiu widze, ze ostatnio czesto siegasz po make z ciecierzycy i jak zawsze powstaja z tego pysznosci. I do tego zdrowe pysznosci. Pozdrawiam serdecznie Beata
Chętnie po nie sięgnę. Ciecierzyca to u nas częsty składnik
Śliczne, a jakie fotogeniczne…
Smakowite gwiazdki 🙂
Ale wyszły ekstra! Muszę wypróbować.