Home Dania i dodatkiŚniadania Pasta do pieczywa z twarogu

Pasta do pieczywa z twarogu

autor admin
Print Friendly, PDF & Email
Prosta pasta śniadaniowa z twarogu, czerwonej cebulki i jajek na twardo. Taka domowa pasta, wzbogaci smakowo każdą kanapkę, a przy tym jest wolna od polepszaczy i chemicznych dodatków. Składniki na pastę, można drobno posiekać i połączyć z majonezem. Ja wszytko zmiksowałam i otrzymałam pyszny krem w różowym kolorze. Kanapki z pastą, smakują w towarzystwie pomidora  🙂

DSC_7589

 

 

Składniki
  • 200 g białego twarogu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu bez konserwantów
  •  szczypta białego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki suszonej bazylii
Twaróg, jaja i cebulkę kroję na mniejsze kawałki i daję do pojemnika blendera. Wszystko miksuję na krem, dodaję majonez, bazylię i biały pieprz, ponownie wszystko mieszam.
Zamiast urządzenia do rozdrabniania, można użyć maszynki do mielenia mięsa.
Pastę przechowuję w zamkniętym słoiczku w lodówce. Smacznego 🙂

DSCF8622

Powiązane posty

15 komentarzy

lena 18 kwietnia 2016 - 10:35

urozmaici każde śniadanie:)

Odpowiedź
amanda-butikzprzepisami 18 kwietnia 2016 - 13:52

Musi być przepyszna, a jeszcze do tego zdrowa – czego chcieć więcej! 🙂 I ten ładny różowy kolor (pewnie od cebulki?) 🙂

Odpowiedź
napiecyku 18 kwietnia 2016 - 14:19

Od czerwonej cebuli 🙂

Odpowiedź
Marzena 18 kwietnia 2016 - 14:31

Bardzo fajna pasta. Podoba mi się i zapisuje sobie przepis 🙂

Odpowiedź
Ladylaura 18 kwietnia 2016 - 15:45

Takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam,super.

Odpowiedź
Megly 18 kwietnia 2016 - 15:51

Pasta wygląda na bardzo smaczną. Sama też takie robię i lubię nowe przepisy przygarniać, aby nie było nudno i banalnie 😉 Często robię z rybką. Pozdrawiam serdecznie 🙂

Odpowiedź
ja i moje urwisy 18 kwietnia 2016 - 15:57

Wyglada apetycznie 😀

Odpowiedź
Agnieszka Wieczorek 18 kwietnia 2016 - 18:57

Taki dodatek do śniadania to skarb 🙂 Pyszna pasta, bez ulepszaczy, bez chemii – idealna <3

Odpowiedź
Ania - Fabryka Pomysłów 18 kwietnia 2016 - 19:23

lubię takie smarowidła do pieczywa 🙂

Odpowiedź
lekcjewkuchni.blogspot.com 18 kwietnia 2016 - 19:51

Uwielbiam takie pasty, ale na takie połączenie bym nie wpadła, super!:)

Odpowiedź
neliada 18 kwietnia 2016 - 20:44

Bardzo lubię takie pasty, super połączenie 🙂 Pozdrawiam 🙂

Odpowiedź
Beti 18 kwietnia 2016 - 21:04

Bardzo apetycznie wygląda :))

Odpowiedź
Olka 19 kwietnia 2016 - 17:18

Super wygląda! Idealne śniadanko z taką domową pastą 🙂

Odpowiedź
Renata - Mój dzień 19 kwietnia 2016 - 17:20

bardzo lubię takie smarowidełka, a ta pasta wygląda mega apetycznie:)

Odpowiedź
Angelika i Monika (Candy Pandas) 19 kwietnia 2016 - 19:46

Pasta ma w sobie wiele ciekawych smaków 🙂 Jest pięknie gładka i bardzo apetycznie prezentuje się na kanapkach 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz