Pasta do pieczywa z twarogu

Prosta pasta śniadaniowa z twarogu, czerwonej cebulki i jajek na twardo. Taka domowa pasta, wzbogaci smakowo każdą kanapkę, a przy tym jest wolna od polepszaczy i chemicznych dodatków. Składniki na pastę, można drobno posiekać i połączyć z majonezem. Ja wszytko zmiksowałam i otrzymałam pyszny krem w różowym kolorze. Kanapki z pastą, smakują w towarzystwie pomidora  :)

DSC_7589

 

 

Składniki
  • 200 g białego twarogu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu bez konserwantów
  •  szczypta białego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki suszonej bazylii
Twaróg, jaja i cebulkę kroję na mniejsze kawałki i daję do pojemnika blendera. Wszystko miksuję na krem, dodaję majonez, bazylię i biały pieprz, ponownie wszystko mieszam.
Zamiast urządzenia do rozdrabniania, można użyć maszynki do mielenia mięsa.
Pastę przechowuję w zamkniętym słoiczku w lodówce. Smacznego :)

DSCF8622

Komentarze: 15

  1. lena 18 kwietnia 2016 at 10:35 Reply

    urozmaici każde śniadanie:)

  2. amanda-butikzprzepisami 18 kwietnia 2016 at 13:52 Reply

    Musi być przepyszna, a jeszcze do tego zdrowa – czego chcieć więcej! :) I ten ładny różowy kolor (pewnie od cebulki?) :)

    • napiecyku 18 kwietnia 2016 at 14:19 Reply

      Od czerwonej cebuli :)

  3. Marzena 18 kwietnia 2016 at 14:31 Reply

    Bardzo fajna pasta. Podoba mi się i zapisuje sobie przepis :-)

  4. Ladylaura 18 kwietnia 2016 at 15:45 Reply

    Takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam,super.

  5. Megly 18 kwietnia 2016 at 15:51 Reply

    Pasta wygląda na bardzo smaczną. Sama też takie robię i lubię nowe przepisy przygarniać, aby nie było nudno i banalnie 😉 Często robię z rybką. Pozdrawiam serdecznie :)

  6. ja i moje urwisy 18 kwietnia 2016 at 15:57 Reply

    Wyglada apetycznie 😀

  7. Agnieszka Wieczorek 18 kwietnia 2016 at 18:57 Reply

    Taki dodatek do śniadania to skarb :) Pyszna pasta, bez ulepszaczy, bez chemii – idealna <3

  8. Ania - Fabryka Pomysłów 18 kwietnia 2016 at 19:23 Reply

    lubię takie smarowidła do pieczywa :)

  9. lekcjewkuchni.blogspot.com 18 kwietnia 2016 at 19:51 Reply

    Uwielbiam takie pasty, ale na takie połączenie bym nie wpadła, super!:)

  10. neliada 18 kwietnia 2016 at 20:44 Reply

    Bardzo lubię takie pasty, super połączenie :) Pozdrawiam :)

  11. Beti 18 kwietnia 2016 at 21:04 Reply

    Bardzo apetycznie wygląda :))

  12. Olka 19 kwietnia 2016 at 17:18 Reply

    Super wygląda! Idealne śniadanko z taką domową pastą :)

  13. Renata - Mój dzień 19 kwietnia 2016 at 17:20 Reply

    bardzo lubię takie smarowidełka, a ta pasta wygląda mega apetycznie:)

  14. Angelika i Monika (Candy Pandas) 19 kwietnia 2016 at 19:46 Reply

    Pasta ma w sobie wiele ciekawych smaków :) Jest pięknie gładka i bardzo apetycznie prezentuje się na kanapkach :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *