Zupa-krem z pora

Smaczna, pożywna zupa, koniecznie spróbujcie ją w wersji z serkami topionymi, według
mnie smakuje lepiej niż ze śmietaną. Można ją podać z kulkami ptysiowymi lub grzankami czosnkowymi. Polecam!!!
 

IMG_1927

Składniki

  • 4 pory bez liści pokrojone na kawałki
  • 2 duże serki topione śmietankowe
  • szklanka bulionu
  • 2 ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz
  • pietruszka do posypania

Sposób wykonania

  1. W dwóch litrach wody gotujemy warzywa. Pod koniec gotowania dodajemy serki topione
  2. Po ugotowaniu warzywa miksujemy,  dodajemy bulion, doprawiamy.  Krem możemy wg. uznania rozrzedzać dolewając wody i zagęszczać dając więcej warzyw. Smacznego!!!

Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *