Jedyna słuszna zupa na upały – chłodnik. U mnie dzisiaj z ogórków gruntowych, które w tym roku wyjątkowo obrodziły. Prosta zupa bez gotowania, wystarczy zmiksować ogórki z jogurtem i z warzywami, a następnie wszytko schłodzić. Do podania, dobre będą grzanki o czosnkowo – cebulowym aromacie 🙂
Składniki / 2 małe porcje
- dwa duże ogórki gruntowe
- 200 g jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 razowa bułeczka
- szczypta chili
- sól i pieprz do smaku
5 komentarzy
Musi ciekawie smakować, nie jadłyśmy jeszcze takiego dania 🙂
No po prostu rewelacja!
Bardzo mi się podoba 🙂
No to teraz nie pozostaje nic innego jak wypróbować.
Super!
Pozdrowionka serdeczne 🙂
Jedyna zupa, którą da się zjeść w taki gorąc:)
wygląda fajnie, ale…nie lubię chłodników 😉
na ochłodę idealna zupka 🙂