To najlepsza sałatka z kapustą pekińską i selerem naciowym, jaką udało mi się ostatnio zrobić 🙂 Delikatna kapusta, wyrazisty seler i słodycz papryki i kukurydzy. Do chrupiących warzyw, dodałam sos z kwaśnej śmietany z octem winnym. Polecam do obiadu, do grilla i do pieczeni 🙂
Składniki
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 mały ogórek gruntowy ( kupiłam w Lidlu )
- 170 g kukurydzy ( mała puszka )
Sos śmietanowy
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny
- 1 – 2 łyżeczki cukru
12 komentarzy
porcja witamin na te zimowe dni:)
Sałatka pyszotka! Jaka kolorowa. Uwielbiam ją już, pomimo, że nie próbowałam. Od samego smakowitego wyglądu można nabrać na nią ochoty.
Prześwietn!
Pozdrawiam serdecznie 🙂
Seler naciowy to świetne źródło potasu. A cała sałatka to świetne źródło witamin, które są nam bardzo potrzebne w zimie.
Sałateczka na pewno pyszna wyszła 🙂 Bo wygląda na prawde smakowicie 🙂
super sałatka, bardzo lubię pekinkę ale z selerem jeszcze jej nie łączyłam 🙂
Wygląda przepysznie! Taka kolorowa i chrupiąca 😉 Pozdrawiam 🙂
Do kotletów idealna!
osobiście nie przepadam za selerem naciowym, ale sałatka wygląda przepysznie.
Może w takim towarzystwie innych warzyw seler naciowy by mi posmakował;)
nie przepadam za selerem naciowym 🙁 ale sałatka prezentuje się smakowicie 🙂
Piękna i zdrowa propozycja. Idealna dla mnie bo powinnam nieco zrzucić po świąteczno-sylwestrowych szaleństwach 🙂
Znakomita sałatka i pyszna do obiadu.