Obiadowy pomysł, na pierś kurczaka w sosie chrzanowym z pieczarkami i cebulką. Kurczaka smażę na rumiano, ściągam z patelni. Na tej samej patelni smażę plastry pieczarek, a następnie robię prosty sos. Na koniec wszystko ląduje na patelni. Taki kurczak smakuje z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub na szybko z bagietką. Bardzo polecam 🙂
Składniki
- 4 małe filety kurczaka
- 12 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 1 i 1/2 szkl. wody lub bulionu
- 100 g śmietanki do zup i sosów ( opcjonalnie )
- przyprawy – suszony czosnek niedźwiedzi, papryka, sól, pieprz
- 2 łyżki posiekanej cebulki dymki
- 1 łyżka masła klarowanego + 2 łyżki oleju do smażenia
16 komentarzy
takiego kurczaka jeszcze nie jadłam:)
Rewelacja ,szybko i smacznie.
Szybkość zawrotna, ale jak tak patrzę na te foty to chcę to:)
No super danie. Idealne dla takiego zabieganego, zapracowanego studenta jak ja. A smak na pewno wspaniały. Nie rób mi apetytu, bo do obiadu jeszcze troszkę 😉 Pozdrawiam serdecznie. 🙂
Takie obiady to ja rozumiem! Smacznie, szybko i tak pięknie się prezentuje 🙂
Uwielbiam takie podsmażane pieczarki…cudo 🙂
Kochana ale pyszna propozycja 🙂 z chęcią bym zjadła porcyjkę 🙂
Szybko i pysznie, takie połączenia w kuchni lubię najbardziej 😀
Smakowity kurczaczek 😉
bardzo fajny pomysł z tym sosem 🙂
Bardzo apetyczne danie :))
Wygląda wspaniale, coś mi się wydaje, że skorzystam z przepisu 😉
Kurczak jest świetny pod każdą postacią, a ta wygląda niezwykle apetycznie.
Bardzo fajny pomysł i przepis na nieco inne podanie kurczaka. Sos chrzanowy musi być pyszny!
Taki obiad to jest to 😀 Pyszności!
Sos chrzanowy brzmi ciekawie wraz z pieczarkami 😀