Prosta pasta śniadaniowa z twarogu, czerwonej cebulki i jajek na twardo. Taka domowa pasta, wzbogaci smakowo każdą kanapkę, a przy tym jest wolna od polepszaczy i chemicznych dodatków. Składniki na pastę, można drobno posiekać i połączyć z majonezem. Ja wszytko zmiksowałam i otrzymałam pyszny krem w różowym kolorze. Kanapki z pastą, smakują w towarzystwie pomidora 🙂
Składniki
- 200 g białego twarogu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mała cebula czerwona
- 2 łyżki majonezu bez konserwantów
- szczypta białego pieprzu
- 1/3 łyżeczki suszonej bazylii
15 komentarzy
urozmaici każde śniadanie:)
Musi być przepyszna, a jeszcze do tego zdrowa – czego chcieć więcej! 🙂 I ten ładny różowy kolor (pewnie od cebulki?) 🙂
Od czerwonej cebuli 🙂
Bardzo fajna pasta. Podoba mi się i zapisuje sobie przepis 🙂
Takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam,super.
Pasta wygląda na bardzo smaczną. Sama też takie robię i lubię nowe przepisy przygarniać, aby nie było nudno i banalnie 😉 Często robię z rybką. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Wyglada apetycznie 😀
Taki dodatek do śniadania to skarb 🙂 Pyszna pasta, bez ulepszaczy, bez chemii – idealna <3
lubię takie smarowidła do pieczywa 🙂
Uwielbiam takie pasty, ale na takie połączenie bym nie wpadła, super!:)
Bardzo lubię takie pasty, super połączenie 🙂 Pozdrawiam 🙂
Bardzo apetycznie wygląda :))
Super wygląda! Idealne śniadanko z taką domową pastą 🙂
bardzo lubię takie smarowidełka, a ta pasta wygląda mega apetycznie:)
Pasta ma w sobie wiele ciekawych smaków 🙂 Jest pięknie gładka i bardzo apetycznie prezentuje się na kanapkach 🙂