Wytrawne pierożki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką przekąskę, lub ciepły poczęstunek dla gości. Gotowe ciasto francuskie bardzo ułatwia przygotowanie potrawy. Ciasto można delikatnie rozwałkować, rożki będą delikatniejsze i zyskamy więcej porcji. Niewielki dodatek oleju Kujawskiego z czosnkiem nadaje pierożkom zdecydowany charakter. Jeżeli przygotowujemy dla gości, możemy upiec je wcześniej i tuż przed podaniem podgrzać. Bardzo polecam 🙂
Ten przepis pojawi się w e-booku kulinarnym serwisu “zPierwszegoTloczenia.pl”
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 mały filet z kurczaka
- 2 łyżki rozmrożonego szpinaku
- 70 g mozzarelli
- 1 saszetka oleju Kujawskiego z czosnkiem 30 ml.
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki kminku lub kminu rzymskiego
- Łyżka suszonej kolendry
24 komentarze
Omg…jaka uczta…Będę za 5 minut:)
Super smaczne i ekspresowe.
Pyszności 🙂 Świetny pomysł na przystawkę!
Super pomysł 🙂 I jak pięknie wygląda 🙂
Ależ uczta, powiew Francji po blogu Ci przeleciał 🙂
Kuszące danie, musi być pyszne! Atrakcyjny pomysł na imprezę 🙂
Cudne 😉
Apetycznie się prezentują 🙂 Ciasto francuskie kiedyś lubiłyśmy ale raczej w wersji na słodko 🙂 Ciekawe czy taka też by nam odpowiadała 🙂
Jakie pyszności 🙂
uwielbiam ciasto francuskie i różne pyszności z nim w roli głównej 🙂
bardzo smakowite! imprezowe, piknikowe, lunchowe – jest mnóstwo okazji do ich jedzenia;)
bardzo lubię ciasto francuskie na wytrawnie 🙂
Bardzo apetyczne 🙂
Ale cudowne maleństwa 🙂
Fajny pomysł na szybką przekąskę dla gości.
Poczytałam i pooglądałam Twoje dzieła i znów narobiłaś mi smaka!
Ja tu zadomowię się na stałe, taka kopalnia pomysłów , jest w czym wybierać, teraz codziennie będzie inny obiad.
🙂
Bardzo smakowite 🙂 oj zjadłabym kilka!! 🙂
Idealna przekąska! Świetny pomysł 🙂
Wyglądają baaardzo apetycznie! Zabieram jednego a przepis zapisuję 🙂
Jakie smakowitości! Urocze i pyszne!
Cudowne:) fantastyczny szybki lunch w czasie zabieganego dnia. U mnie zawsze chociaż jedna rolka ciasta czeka w lodówce. Mama zaraziła mnie szybkimi ciastkami z morelami i rodzynkami;)
Miłego dnia 🙂
Di
Często korzystam z gotowego ciasta francuskiego, propozycja świetna do barszczu lub zup kremowych, ale też do piwa. Nadzienie ciekawe.Pozdrawiam
Swietny pomysł na pyszne pierożki 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂