Dzisiaj prosty przepis na schab gotowany w ziołach. Będzie smakował do pieczywa, oraz do obiadu. Wg. mnie to najprostszy sposób na zdrową, domową wędlinę. Wystarczy gotować mięso dwa razy po 15 min i po tym czasie otrzymamy gotową wędlinę. Do tego przepisu można również wykorzystać mięso z piersi indyka 🙂
Składniki
- 1 kg schabu
- 2 litry wody
- 3-4 łyżki soli
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka estragonu
- 1 łyżka zmielonych ziaren pieprzu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 6 drobno pokrojonych ząbków czosnku
20 komentarzy
Prosto i smacznie ,ja wole kurze piersi ,bo schab czasem suchy wychodzi.
Cudowny! Wygląda genialnie po prostu, muszę też taki zrobić 🙂
Smacznie wygląda i pysznie ja wolę wilgotniejsze rzeczy a nie suche.Buziaki. 🙂 🙂 🙂
Same pyszności mniam. 🙂 🙂
Pyszna, domowa wędlina! 🙂
Schabik wygląda wspaniale ! Bardzo chętnie wypróbuję przepis !
Pozdrawiam 🙂
Właściwie nie ma tygodnia, bym takiej domowej wędliny nie przygotowała!
domowa wędlina rządzi 🙂
Takie mięcho aż krzyczy do mnie….zrób mnie, zrób mnie 🙂
No z takim schabem to ja na dietę mogę przejść 🙂
Prosty przepis, zdrowa alternatywa dla tych chemicznych wędlin ze sklepu.
Zawsze przepyszna domowa wędlina !
wygląda smacznie, choć ja właśnie wybrałabym ją w wersji obiadowej, ale co kto lubi! 🙂
Zapisuję przepis, wart wypróbowania, zdecydowanie! 🙂
Wygląda na taki delikatniutki. Aksamitny! 😀
Zdrowo i pysznie.
Pozdrawiamy.
wygląda na bardzo delikatną wędlinę, musi być pyszny 🙂
Bardzo go lubię, mam nawet kawałek w lodówce – ja gotuję po 5 minut 🙂
Bardzo chętnie skorzystam z podpowiedz, ponieważ najbardziej lubię domową wędlinę :)i
Świetny pomysł! Nie ma nic lepszego od domowej wędliny 🙂
Pyszności! Super pomysł na zdrową wędlinę 🙂