Zupy-kremy są bardzo proste do przygotowania, a przy tym sycące, smaczne i zdrowe. Gęstość takiej zupy zależy od ilości i wielkości dodanych warzyw. Wg. uznania można ją zagęszczać i rozrzedzać. Warzywa i przyprawy również można dodawać te, które lubicie najbardziej. Zupa smakuje z czosnkowymi grzankami. Polecam na szybki i zdrowy obiad:))
Składniki
- 2 litry bulionu
- 1 por
- 3 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 4 łodyżki selera naciowego
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka tymianku
- łyżeczka papryki w proszku
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- mały kubek śmietanki do zup
- domowa przyprawa do zup
- Warzywa myję pod bieżącą wodą, obieram i kroję w większą kostkę.
- Warzywa podsmażam na maśle i doprawiam domową przyprawą do zup.
- Podsmażone warzywa zalewam bulionem i gotuję ok.20min. Dodaję przyprawy i śmietankę, w razie potrzeby doprawiam. Lekko przestudzoną zupę miksuję blenderem. Smacznego:))
11 komentarzy
Chętnie skorzystam z przepisu ,ale apetyczna zupka.
Polecam:)
Bardzo lubię takie kremy ; ) Pycha.
Pyszna i aromatyczna zupa, mniammm 😀
Lubię takie aromatyczne kremy, mniam 🙂
Kremowe zupy są najlepsze.
Wszelkim kremom mówię stanowcze:TAK! Uwielbiam i często robię. Twój ma wspaniały kolor. Poproszę jedną porcję:)
Pozdrawiam:))
Mogłabym jeść codziennie taką zupkę! 🙂
Dziękuję i pozdrawiam:))
Idealna na dzisiejszą pogodę. I ten kolor taki optymistyczny 🙂