Pomysł na chrupiące filety, panierowane w płatkach Corn flakes pełne ziarno Lubella. Flety wcześniej doprawiam i krótko trzymam w marynacie z maślanki. Piersi można panierować w całości, lub pokrojone na mniejsze kawałki. Podajemy tradycyjnie do obiadu, lub z ulubionym sosem np. czosnkowym i surówką. Za każdym razem, będzie wyjątkowo pysznie 🙂
Składniki
- 3 filety z kurczaka
- 3 – 4 szklanki płatków Corn flakes pełne ziarno lub klasycznych od Lubelli
- 2 łyżki mąki razowej ( opcjonalnie )
- 2 szklanki maślanki
- 1 jajko
- olej i masło klarowane do smażenia
Przyprawy
- sól i pieprz
- wędzona papryka w proszku
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
14 komentarzy
Raz takie robiłam, tylko w wersji ze schabem. Pyszności. Muszę powrócić do tego przepisu, tym bardziej, że u Ciebie tak się to wspaniale prezentuje, że aż ślinka cieknie na sam widok.
Pozdrawiam. 🙂 Miłego dnia!
super wygląda , od jakiegoś czasu się właśnie przymierzam do podobnego dania 🙂
jak ja lubię to danie:)
Pysznie i pomysłowo 🙂
Pamiętamy jak byłyśmy w gimnazjum i była taka moda na panierkę z płatków kukurydzianych 🙂 Mama robiła nam prawie na każdy obiad takie kotleciki xD
jak ja dawno nie jadłam takich kotlecików, są pyszne 🙂
Świetna panierka, pyszne kotleciki 🙂
no to znalazłem obiad na jutro! matko jak to pięknie wygląda.. ślinka cieknie;)
Bardzo apetyczny obiad 🙂 Panierka z płatków to hit! 🙂
Bardzo lubię takie filety, najczęściej nie smażę, tylko piekę w piekarniku 🙂
wyglądają po prostu super 🙂 świetna panierka
Swietny przepis na panierkę, na pewno wypróbuję 🙂
mmm przypomniałas mi, że dawno ich nie robiłam 🙂 mniam!
Fantastyczny przepis naprawdę smaczne 🙂