Koktajl dyniowo – kokosowy

Print Friendly
Jesień to wspaniała pora roku, bogata w zdrowe owoce i warzywa, z których można przygotować szybki i pożywny posiłek. Dzisiaj zrobiłam koktajl, na bazie z naturalnego mleczka kokosowego z dynią, jabłkiem i bananem. Mleczko kokosowe light ma rzadszą konsystencję, dlatego idealnie wpisuje się w napoje i koktajle. Koniecznie dodajcie kawałek imbiru i trochę soku z cytrusów – spróbujcie, to nie jest trudne 🙂

Składniki / 3 – 4 porcje
  • 1/4 małej dyni hokkaido ( najlepsza będzie świeża o delikatnym miąższu )
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • 400 ml. mleczka kokosowego light
  • 1 cm kawałek startego imbiru lub łyżeczka pasty imbirowej
  • 3 łyżki soku z limonki
  • do posłodzenia – miód lub syrop daktylowy
Dynię obieram, miąższ kroję w małą kostkę. Jabłko obieram, wycinam gniazdko nasienne, miąższ kroję w kostkę. Banan obieram, usuwam końce i dzielę na mniejsze kawałki.
Owoce daję do pojemnika blendera, dodaję mleczko kokosowe, imbir i sok z limonki. Wszystko miksuję na gładki krem. Jeżeli wolicie rzadszą konsystencję, można dodać trochę wody.
Całość słodzimy do smaku wg. uznania i rozlewamy do szklanek. Smacznego 🙂

                            Mleczko kokosowe ze sklepu Kuchnie Świata – zobacz tutaj 

komentarzy 12

  1. Ania 28 września 2017 at 17:55 Reply

    Takiego koktajlu jeszcze nie próbowałam, ale bardzo chętnie zrobię 🙂

  2. Marzena 28 września 2017 at 19:38 Reply

    Mniam jakie pyszności dzisiaj u ciebie 🙂

  3. Magdalena 28 września 2017 at 19:54 Reply

    jesienna porcja przyjemności 🙂

  4. Zuza 28 września 2017 at 20:08 Reply

    smakowity 🙂

  5. Joanna Ł 28 września 2017 at 20:26 Reply

    Bardzo fajny pomysł Małgosiu, z dyni nie piłam koktajlu, muszę wypróbować 🙂 wygląda przepysznie 🙂

  6. Kobieta po 30 29 września 2017 at 09:18 Reply

    Piękny kolor 🙂 Wygląda superapetycznie 🙂

  7. Królowa Karo 1 października 2017 at 09:44 Reply

    Wow, to musi być cudowne! 🙂

  8. Agnieszka Wieczorek 1 października 2017 at 17:50 Reply

    O mniam! Jaki on musi być pyszny <3

  9. Megly 2 października 2017 at 07:38 Reply

    Po prostu ten krem jest moim faworytem.
    Nie znam lepszych smaków i takiego pięknego wyglądu.
    Uwielbiam.
    Pozdrawiam poniedziałkowo 🙂

  10. Beti 2 października 2017 at 13:49 Reply

    Rewelacyjny i ten kolorek 🙂

  11. Ania - Fabryka Pomysłów 3 października 2017 at 06:37 Reply

    ale ma wspaniały kolorek! 🙂 musiał być pyszny 🙂

  12. zBLOGowani 18 października 2017 at 14:27 Reply

    Serdecznie zachęcamy do dodania tego przepisu do dyniowej akcji na zBLOGowani.pl. Zbieramy najlepsze dyniowe przepisy z blogów 🙂
    https://zblogowani.pl/akcja/dyniowe-przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *