Home Dania i dodatkiŚniadania Pasta serowo-ziołowa

Pasta serowo-ziołowa

autor admin
Print Friendly, PDF & Email
Ostatnio u mnie doba jakby się skurczyła i chwilowo brakuje czasu. Zanim nadrobię zaległości, coś zdrowego na śniadanie, czyli prosta pasta do pieczywa. Ta pasta to nic innego jak twarożek, szczypiorek, jajko na twardo i chrzan, a wszystko połączone w jednolitą masę w blenderze. W moim ogródku ziołowym szczypiorek rozgościł się na dobre,  zatem pozwoliłam sobie skorzystać z dobrodziejstw natury : )

IMG_7649

             Składniki

 

  • 150 g twarożku śniadaniowego
  • 2-3 łyżki siekanych ziół ( szczypiorek, pietruszka, zielone pędy dymki )
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 jajko ugotowane na twardo

Wszystkie składniki miksuję w blenderze. Pasta gotowa. Smacznego i miłego dnia życzę : )

 

IMG_7627

IMG_7661

 

Powiązane posty

11 komentarzy

Renata 7 maja 2014 - 07:11

Pycha!! bardzo lubimy wszystkie pasty, są idealne dla dzieci, bo można w nich przemycić zieleninę którą moja mała nie lubi:)

Odpowiedź
Ladylaura 7 maja 2014 - 13:21

Marzę o takim ogródku ,ale jakoś chęci brak ,pasta super pyszna.

Odpowiedź
Królowa Karo 7 maja 2014 - 13:31

O, muszę wypróbować, bo nigdy czegoś takiego nie robiłam, a to fajne urozmaicenie do śniadań.

Odpowiedź
lutka40 7 maja 2014 - 14:56

Typowo wiosenna ,lekka i ma piękny kolor – super !

Odpowiedź
Olka 7 maja 2014 - 20:02

Tyle pyszności tu u Ciebie,, przegapiłam,, i ciasto i żeberka…….:)) tak jak piszesz dzień czasem bywa zbyt krótki….
Pasta śniadaniowa baardzo apetyczna i wiosenna…:))
Pozdrawiam….

Odpowiedź
Jolanta Strażyc 7 maja 2014 - 20:43

U mnie podobnie – kompletnie nie mam czasu, do tego przeprowadzka daje mi porządny wycisk 🙂 Świetny pomysł na śniadanie. Pasta wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam serdecznie 🙂

Odpowiedź
czarodziejka smaków 7 maja 2014 - 21:41

jak dla mnie ekstra 🙂

Odpowiedź
Sikunia 7 maja 2014 - 21:43

No to już wiem co jutro będę jeść na śniadanie, dzięki za pomysł 🙂

Odpowiedź
domowacukierniaewy.blox.pl 8 maja 2014 - 05:40

Bardzo fajny pomysł ze zblendowaniem pasty, wypróbuję! 🙂 A sama pasta – pysznie wiosenna 🙂

Odpowiedź
polajna 8 maja 2014 - 08:18

Bardzo lubię pasty. Swego czasu kupowałam, jednak od jakiegoś czasu sama robię pastę z makreli – jest obłędna. W połączeniu z chlebem który też piekę jak tylko mam więcej czasu, smakuję świetnie. Patrząc na zdjęcie Twojej kanapeczki zainspirowałaś mnie by spróbować czegoś nowego :*
Całuję :*

Odpowiedź
Magda C. 8 maja 2014 - 13:56

Lubię pasty, a takie połączenie sera i ziół – pyszności 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz