Pasta serowo-ziołowa

Ostatnio u mnie doba jakby się skurczyła i chwilowo brakuje czasu. Zanim nadrobię zaległości, coś zdrowego na śniadanie, czyli prosta pasta do pieczywa. Ta pasta to nic innego jak twarożek, szczypiorek, jajko na twardo i chrzan, a wszystko połączone w jednolitą masę w blenderze. W moim ogródku ziołowym szczypiorek rozgościł się na dobre,  zatem pozwoliłam sobie skorzystać z dobrodziejstw natury : )

IMG_7649

             Składniki

 

  • 150 g twarożku śniadaniowego
  • 2-3 łyżki siekanych ziół ( szczypiorek, pietruszka, zielone pędy dymki )
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 jajko ugotowane na twardo

Wszystkie składniki miksuję w blenderze. Pasta gotowa. Smacznego i miłego dnia życzę : )

 

IMG_7627

IMG_7661

 

Komentarze: 11

  1. Renata 7 maja 2014 at 07:11 Reply

    Pycha!! bardzo lubimy wszystkie pasty, są idealne dla dzieci, bo można w nich przemycić zieleninę którą moja mała nie lubi:)

  2. Ladylaura 7 maja 2014 at 13:21 Reply

    Marzę o takim ogródku ,ale jakoś chęci brak ,pasta super pyszna.

  3. Królowa Karo 7 maja 2014 at 13:31 Reply

    O, muszę wypróbować, bo nigdy czegoś takiego nie robiłam, a to fajne urozmaicenie do śniadań.

  4. lutka40 7 maja 2014 at 14:56 Reply

    Typowo wiosenna ,lekka i ma piękny kolor – super !

  5. Olka 7 maja 2014 at 20:02 Reply

    Tyle pyszności tu u Ciebie,, przegapiłam,, i ciasto i żeberka…….:)) tak jak piszesz dzień czasem bywa zbyt krótki….
    Pasta śniadaniowa baardzo apetyczna i wiosenna…:))
    Pozdrawiam….

  6. Jolanta Strażyc 7 maja 2014 at 20:43 Reply

    U mnie podobnie – kompletnie nie mam czasu, do tego przeprowadzka daje mi porządny wycisk :) Świetny pomysł na śniadanie. Pasta wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam serdecznie :)

  7. czarodziejka smaków 7 maja 2014 at 21:41 Reply

    jak dla mnie ekstra :)

  8. Sikunia 7 maja 2014 at 21:43 Reply

    No to już wiem co jutro będę jeść na śniadanie, dzięki za pomysł :)

  9. domowacukierniaewy.blox.pl 8 maja 2014 at 05:40 Reply

    Bardzo fajny pomysł ze zblendowaniem pasty, wypróbuję! :) A sama pasta – pysznie wiosenna :)

  10. polajna 8 maja 2014 at 08:18 Reply

    Bardzo lubię pasty. Swego czasu kupowałam, jednak od jakiegoś czasu sama robię pastę z makreli – jest obłędna. W połączeniu z chlebem który też piekę jak tylko mam więcej czasu, smakuję świetnie. Patrząc na zdjęcie Twojej kanapeczki zainspirowałaś mnie by spróbować czegoś nowego :*
    Całuję :*

  11. Magda C. 8 maja 2014 at 13:56 Reply

    Lubię pasty, a takie połączenie sera i ziół – pyszności :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *