Home Na słodkoDesery Roladka z indyka z serem pleśniowym

Roladka z indyka z serem pleśniowym

autor napiecyku
Print Friendly, PDF & Email
Like this at Facebook!
Bardzo często przyrządzam roladki z indyka czy kurczaka. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnego kotleta smażonego w panierce. Są zdrowsze i smaczniejsze. Jako farsz możemy dodać ulubioną wędlinę, warzywo czy ser. Gorąco Polecam 🙂

IMG_2301

Składniki

  • 5 plasterków piersi z indyka
  • 5 plasterków dobrego wędzonego boczku
  • 10 dkg.sera pleśniowego
  • pęczek poszatkowanego szczypiorku
  • tymianek
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania – plasterki piersi delikatnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem. Na środek każdego plasterka kładziemy kawałek sera pleśniowego, boczek i łyżeczkę szczypiorku. Zwijamy roladki spinając każdą za pomocą wykałaczki lub metalowej szpilki. Dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na lekko brązowy kolor, dolewamy filiżankę wody i dusimy pod przykryciem ok.20min. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki. Smacznego:)

Powiązane posty

Zostaw komentarz