Dzisiaj fantastyczna pasta z awokado, jajkiem i szalotką. Czasami jemy ją na kolację, lub śniadanie, znika jednak tak szybko, że o zdjęciach nie ma mowy. Samo awokado mimo wielu zalet, ma mało wyrazisty smak, dlatego bardzo zyskuje w duecie z szalotką, czosnkiem, czy papryczką chili. Pasta świetnie smakuje z każdym pieczywem, można ja podać z kiełkami rzodkiewki lub rzeżuchy. Bardzo polecam 🙂
Zostawiam Was i znikam na krótki wypad w góry, od kuchni również trzeba odpocząć. Po powrocie będzie mnie mniej na blogu, ponieważ wraz z czterema blogerami będę pisać kolejny rozdział kulinarnego e-booka. Jest to rodzaj internetowej książki kucharskiej w formacie pdf, promowanej i dystrybuowanej przez zespół z Pierwszego Tłoczenia.pl. Dla blogera to duże wyróżnienie, ale również spore wyzwanie. Trzymajcie kciuki 🙂
Składniki
- 1 awokado (powinno być miękkie pod skórką )
- 2 małe jajka ugotowane na twardo
- 1 duża szalotka pokrojona w małą kostkę
- 2 łyżki posiekanej kolendry lub bazylii
- 2 łyżki soku z limonki
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka majonezu + 1 łyżeczka chrzanu
40 komentarzy
Pasta apetyczna, zielona, prawie wiosenna! 🙂 A ja właśnie wróciłam z krótkiego wypadu w góry! Miłego wypoczynku! 🙂
Dziękuję 🙂
A ja tak awokado nie znoszę :/
Uwielbiam awocado! Robię podobnie, choć moja pasta jest taka bardziej jak serek do kanapek, mazista. I jest z jogurtem naturalnym.
Ale smaka mi narobiłaś…
Wspaniała ,u mnie też dziś pasta .
Awokado jest przepyszne 🙂 Taka pasta zasmakuje każdemu!
Bardzo ciekawa i smaczna pasta! Też muszę taką zrobić 🙂
Pasty z awokado bardzo lubię. Twoja propozycja zapowiada się super smacznie 🙂
Pysznie wygląda 🙂 poproszę kromeczkę 🙂
Swietna pasta do chlebka, takie wlasnie lubię 🙂
Lubię awokado, lubię pasty a więc się piszę 🙂
Wygląda pysznie wiosennie. Robię podobną tylko bardziej rozdrabniam, ale chyba niepotrzebnie 😉
Udanego wyjazdu, odpocznij i baw się dobrze 🙂
Pasta palce lizac 😉
uwielbiam tę pastę, zdrowa i pyszna 🙂
Wygląda bardzo smakowicie 🙂 Uwielbiam awokado i jem je codziennie, ale w takim zestawieniu jeszcze nie próbowałam 🙂
W takiej wersji nie znałam, chyba zrobię! Życzę miłego wypoczynku!
Dziękuję dziewczyny 🙂
Gratuluję wyróżnienia, życzę miłego wypoczynku i mam nadzieję że znajdziesz czas na prowadzenie dalej bloga.
ooo.. w takiej wersji jeszcze go nie znałam! Chyba musze się skusić 🙂
Bardzo lubię takie pasty 😉 Twoja prezentuje się już bardzo wiosennie!!
Wygląda pysznie i jestem pewna że tak smakuje 🙂 życzę udanego wyjazdu
Rzeczywiście musi być fantastyczna! 🙂
Pyszna i zdrowa, czego chcieć więcej?:)
Niesamowicie wyglada, zmotywowalas mnie do wstania z kanapy i wstawienia jajek… 😉
Pyszności, po prostu <3
Świetne ! Już sobie wyobrażam jak musi smakować na świeżym i chrupiącym chlebku 🙂
Wygląda wiosennie. Chyba przez tą zieleń. Ostatnio miałam ochotę na nowość do kanapek.
Wow, świetnie wygląda <3
Zdrowo i pysznie 😀 Jak najbardziej wybieram takie pasty do pieczywa zamiast tradycyjnego serka ze sklepu 🙂
Pyszna i zdrowa. Miłego wypoczynku, no i oczywiście trzymam kciuki 🙂
Ostatnio często jemy awokado. Bardzo nam się przyda taki przepis. 🙂
Zdrowo, pysznie i pięknie podane <3
Ciekawe połączenie, awokado z jajkiem jeszcze nigdy nie jadłam 🙂
Zapraszam na śledzika serdecznie pozdrawiam
ŚLEDZIK
Uwielbiam pasty do chleba!! Wygląda pysznie 🙂
Gosiu te paste musze wyprobowac. Gratuluje wyroznienia, trzymam kciuki, wypoczywaj kochana. Pozdrawiam serdecznie Beata
Dopiero zaczęłam przygodę z awokado, na pierwszy raz spróbowałam na słodko, teraz planuję przygotować guacamole. Do kolejki wpisuję również twoją propozycje. Pasta z jajkiem to propozycja dla mnie! 🙂 Gratuluję wyróżnienia i życzę powodzenia!
Avocado – pycha pasta 🙂
Avocado i jajko pycha połączenie 🙂