Home Dania i dodatkiSałatki i surówki Pasta do pieczywa z awokado

Pasta do pieczywa z awokado

autor admin
Print Friendly, PDF & Email
Dzisiaj fantastyczna pasta z awokado, jajkiem i szalotką. Czasami jemy ją na kolację, lub śniadanie, znika jednak tak szybko, że o zdjęciach nie ma mowy. Samo awokado mimo wielu zalet, ma mało wyrazisty smak, dlatego bardzo zyskuje w duecie z szalotką, czosnkiem, czy papryczką chili. Pasta świetnie smakuje z każdym pieczywem, można ja podać z kiełkami rzodkiewki lub rzeżuchy. Bardzo polecam 🙂
Zostawiam Was i znikam na krótki wypad w góry, od kuchni również trzeba odpocząć. Po powrocie będzie mnie mniej na blogu, ponieważ wraz z czterema blogerami będę pisać kolejny rozdział kulinarnego e-booka. Jest to rodzaj internetowej książki kucharskiej w formacie pdf, promowanej i dystrybuowanej przez zespół z Pierwszego Tłoczenia.pl. Dla blogera to duże wyróżnienie, ale również spore wyzwanie. Trzymajcie kciuki 🙂

IMG_2373

Składniki
  • 1 awokado (powinno być miękkie pod skórką )
  • 2 małe jajka ugotowane na twardo
  • 1 duża szalotka pokrojona w małą kostkę
  • 2 łyżki posiekanej kolendry lub bazylii
  • 2 łyżki soku z limonki
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka majonezu + 1 łyżeczka chrzanu
Awokado dzielę na pół, usuwam pestkę, obieram i kroję w kostkę. Kawałki awokado mieszam z sokiem z limonki. Do awokado dodaję posiekane jajka, szalotkę, zioła, pieprz i majonez z chrzanem. Całość delikatnie mieszam. Podaję z pieczywem. Smacznego 🙂

IMG_2340

IMG_2346

Powiązane posty

40 komentarzy

amandaricci-butikzprzepisami 10 lutego 2015 - 15:40

Pasta apetyczna, zielona, prawie wiosenna! 🙂 A ja właśnie wróciłam z krótkiego wypadu w góry! Miłego wypoczynku! 🙂

Odpowiedź
napiecyku 10 lutego 2015 - 15:48

Dziękuję 🙂

Odpowiedź
ja i moje urwisy 10 lutego 2015 - 19:21

A ja tak awokado nie znoszę :/

Odpowiedź
Kasia 10 lutego 2015 - 16:00

Uwielbiam awocado! Robię podobnie, choć moja pasta jest taka bardziej jak serek do kanapek, mazista. I jest z jogurtem naturalnym.
Ale smaka mi narobiłaś…

Odpowiedź
Ladylaura 10 lutego 2015 - 16:17

Wspaniała ,u mnie też dziś pasta .

Odpowiedź
Angelika i Monika (Candy Pandas) 10 lutego 2015 - 16:27

Awokado jest przepyszne 🙂 Taka pasta zasmakuje każdemu!

Odpowiedź
Marta gotuje 10 lutego 2015 - 16:37

Bardzo ciekawa i smaczna pasta! Też muszę taką zrobić 🙂

Odpowiedź
Agnieszka, Dom na obcasach 10 lutego 2015 - 16:41

Pasty z awokado bardzo lubię. Twoja propozycja zapowiada się super smacznie 🙂

Odpowiedź
Olka 10 lutego 2015 - 17:30

Pysznie wygląda 🙂 poproszę kromeczkę 🙂

Odpowiedź
kulinarny blog samanthy 10 lutego 2015 - 18:15

Swietna pasta do chlebka, takie wlasnie lubię 🙂

Odpowiedź
Dieta moja pasja. 10 lutego 2015 - 18:34

Lubię awokado, lubię pasty a więc się piszę 🙂

Odpowiedź
Ania 10 lutego 2015 - 19:37

Wygląda pysznie wiosennie. Robię podobną tylko bardziej rozdrabniam, ale chyba niepotrzebnie 😉

Odpowiedź
domowacukierniaewy.blox.pl 10 lutego 2015 - 20:52

Udanego wyjazdu, odpocznij i baw się dobrze 🙂

Odpowiedź
Ania 10 lutego 2015 - 20:54

Pasta palce lizac 😉

Odpowiedź
poproszę dokładkę 10 lutego 2015 - 21:24

uwielbiam tę pastę, zdrowa i pyszna 🙂

Odpowiedź
Ania 10 lutego 2015 - 23:20

Wygląda bardzo smakowicie 🙂 Uwielbiam awokado i jem je codziennie, ale w takim zestawieniu jeszcze nie próbowałam 🙂

Odpowiedź
Natalia - Poezja Smaku 11 lutego 2015 - 01:42

W takiej wersji nie znałam, chyba zrobię! Życzę miłego wypoczynku!

Odpowiedź
napiecyku 11 lutego 2015 - 10:21

Dziękuję dziewczyny 🙂

Odpowiedź
asia3city ♐ 11 lutego 2015 - 03:19

Gratuluję wyróżnienia, życzę miłego wypoczynku i mam nadzieję że znajdziesz czas na prowadzenie dalej bloga.

Odpowiedź
Salvador Dali 11 lutego 2015 - 06:57

ooo.. w takiej wersji jeszcze go nie znałam! Chyba musze się skusić 🙂

Odpowiedź
agnieszka 11 lutego 2015 - 09:19

Bardzo lubię takie pasty 😉 Twoja prezentuje się już bardzo wiosennie!!

Odpowiedź
czar-życia 11 lutego 2015 - 09:23

Wygląda pysznie i jestem pewna że tak smakuje 🙂 życzę udanego wyjazdu

Odpowiedź
Łukasz 11 lutego 2015 - 13:47

Rzeczywiście musi być fantastyczna! 🙂

Odpowiedź
Nemi 11 lutego 2015 - 14:26

Pyszna i zdrowa, czego chcieć więcej?:)

Odpowiedź
Dorota 11 lutego 2015 - 16:35

Niesamowicie wyglada, zmotywowalas mnie do wstania z kanapy i wstawienia jajek… 😉

Odpowiedź
wenus-lifestyle 11 lutego 2015 - 19:20

Pyszności, po prostu <3

Odpowiedź
cookiemonster 12 lutego 2015 - 12:52

Świetne ! Już sobie wyobrażam jak musi smakować na świeżym i chrupiącym chlebku 🙂

Odpowiedź
JustInka 13 lutego 2015 - 12:05

Wygląda wiosennie. Chyba przez tą zieleń. Ostatnio miałam ochotę na nowość do kanapek.

Odpowiedź
Marcin B. 13 lutego 2015 - 13:36

Wow, świetnie wygląda <3

Odpowiedź
studentka na diecie 13 lutego 2015 - 20:01

Zdrowo i pysznie 😀 Jak najbardziej wybieram takie pasty do pieczywa zamiast tradycyjnego serka ze sklepu 🙂

Odpowiedź
Jolanta Strażyc 14 lutego 2015 - 22:22

Pyszna i zdrowa. Miłego wypoczynku, no i oczywiście trzymam kciuki 🙂

Odpowiedź
dżemdżus 15 lutego 2015 - 15:33

Ostatnio często jemy awokado. Bardzo nam się przyda taki przepis. 🙂

Odpowiedź
Moja pasja smaku 16 lutego 2015 - 13:33

Zdrowo, pysznie i pięknie podane <3

Odpowiedź
Emilia 16 lutego 2015 - 17:35

Ciekawe połączenie, awokado z jajkiem jeszcze nigdy nie jadłam 🙂

Odpowiedź
wanda 17 lutego 2015 - 12:16

Zapraszam na śledzika serdecznie pozdrawiam
ŚLEDZIK

Odpowiedź
Jest Cudnie 17 lutego 2015 - 15:14

Uwielbiam pasty do chleba!! Wygląda pysznie 🙂

Odpowiedź
beata redzimska 18 lutego 2015 - 23:35

Gosiu te paste musze wyprobowac. Gratuluje wyroznienia, trzymam kciuki, wypoczywaj kochana. Pozdrawiam serdecznie Beata

Odpowiedź
Aleksandra 19 lutego 2015 - 12:30

Dopiero zaczęłam przygodę z awokado, na pierwszy raz spróbowałam na słodko, teraz planuję przygotować guacamole. Do kolejki wpisuję również twoją propozycje. Pasta z jajkiem to propozycja dla mnie! 🙂 Gratuluję wyróżnienia i życzę powodzenia!

Odpowiedź
Łycha Smaków 19 lutego 2015 - 22:44

Avocado – pycha pasta 🙂

Odpowiedź
Łycha Smaków 19 lutego 2015 - 22:45

Avocado i jajko pycha połączenie 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz