To ciasto, bez użycia miksera jest bardzo proste w wykonaniu. U mnie zawsze się udaje i za każdym razem szybko znika. Udało mi się zjeść kawałek i przyznaję, za sprawą nowych grzałek lekko się przypiekło, ale smakuje cudnie. Można to ciasto wzbogacić w dowolne bakalie, poszatkowaną czekoladę, czy drobne owoce, u mnie tym razem żurawiną. Ten jogurtowiec, sprawdzi się na drugie śniadanie dla maluchów i dorosłych. Można je upiec również, w foremkach na muffinki. Bardzo polecam 🙂
Składniki
- 2 szkl. przesianej mąki pszennej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1/2 szkl. dobrego oleju ( u mnie z pestek winogron )
- 1 duże jajko
- 3/4 szkl. cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego
- 40 g poszatkowanej żurawiny
22 komentarze
Wygląda apetycznie, w sam raz do kawy 🙂
pycha,a do tego szklanka ciepłego kakao ^^
Małgosiu uwielbiam Twoje przepisy !! już nie raz z nich korzystałam i za każdym razem wychodzą rewelacyjnie ! To ciasto jogurtowe podbieram i będę piec w sobotę 🙂
Dzięki Ewelinka za miłe słowa. Pozdrawiam 🙂
Wygląda na super wilgotne i leciutkie 🙂 Aż chce się spróbować, najlepiej jeszcze ciepłego 😀
uwielbiam ciasto jogurtowe! jest tak cudownie wilgotne i smaczne :-)))
Jogurtowe jest pyszne ,zawsze.
Jogurtowe! uwielbiane i lubiane przez nas, ale ostatnio zdecydowanie rzadko go piekę:) Twoje ciasto prezentuje się doskonale!
trochę jak ciasto na muffinki: wystarczy łyżka i już! 🙂
Idealne do powideł.. <3
Ciacho wygląda na bardzo lekki jak chmurka. Pewnie i niebiańsko smakuje,
Pyszniutkie ciacho, super wygląda 🙂 z kubkiem dobrej herbaty rewelacja 🙂
Piękny ma kolor 🙂 Lubię takie ciasta, są idealne z filiżanką herbaty 🙂
muszę przyznać, że wygląda pysznie! w sobotę idę do pracy, ale może w niedzielę się skuszę i upiekę 🙂
Jogurtowe… Uwielbiam! 🙂 Z resztą chyba nie ma osoby, która nie lubi ciasta jogurtowego, tak samo jak marchewkowego 🙂
Mniam pyszne proste ciacho i ta żurawinka. Wygląda znakomicie, chętnie zjadłabym kawałeczek 😀
piękne 🙂 robię podobne 🙂 często dodaję właśnie czekoladę 🙂
Znakomite, idealne do herbatki !
To ciasto broni się samo. Wygląda tak pięknie… puszyste, lekkie i… takie pyszne 🙂
Jakie piękne, puszyste, złociste… i te czerwone akcenty – mniam!
Jest super, zawsze się udaje! 🙂
Wygląda przepysznie! Do tego jest z żurawiną, mniam.
Fajny przepis, zaraz wypróbuje:)