Bardzo prosty sposób na szybkie ciasto na weekend. Kruche ciasto zrobiłam z dodatkiem mąki owsianej, a warstwy kruchego ciasta, przełożyłam dżemem jagodowym. Pyszne i delikatne ciasto do niedzielnej kawy. Prościej nie będzie 🙂
Składniki
- 250 g maki pszennej
- 50 g mąki owsianej ( użyłam zmielonych płatków owsianych )
- 150 g schłodzonego masła pokrojonego na kawałki
- 1 małe jajko
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g dżemu jagodowego niskosłodzonego
9 komentarzy
idealne na zimę gdy nie ma tyle świeżych owoców:)
ciasto wygląda apetycznie! 🙂
Po prostu pysznie 🙂
Jaka piękna kratka 🙂 Ciasto wygląda znakomicie! I myślę, że równie świetnie smakuje 🙂
Super smaczne są takie ciasta zimową porą 😀
Cudowne! Wypróbuję za tydzień!
Oj kusi, szczególnie ten dżem między kartkami 😀
Jakie równiutkie wyszło – jestem pod wrazeniem 🙂
Lubię mieć w zanadrzu przepisy na szybkie ciacha. A jagody uwielbiam 🙂