Bardzo lubimy kotlety z kaszy z dodatkami. Może to być cebula, pieczarki, por albo po prostu zioła. Dla ułatwienia kaszę gotuję dzień wcześniej wieczorem, na następny dzień zrobienie kotletów nie zabierze dużo czasu.
Pysznie smakują w towarzystwie warzywnych sosów i mięs 🙂
Składniki / 3 porcje
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 cebule
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 szkl. drobno posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- olej lub masło klarowane do smażenia
8 komentarzy
Mmm…na pewno były smaczne 😀
taką wersję kaszy pokocha każdy 🙂
Po prostu niezawodne 🙂
Uwielbiam takie wege kotleciki 🙂
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Lubie tego rodzaju kotleciki, a najbardziej z jajek. Teraz pora na wypróbowanie z kaszy.
Lubię tego typu propozycje na obiad 🙂 Świetnie się zapowiadają 🙂
bardzo lubię takie bezmięsne kotlety 🙂
Super kotleciki 🙂