Najpopularniejsza surówka colesław, tym razem w pysznej wersji z kwaskowatym jabłkiem i żurawiną. Kapustę można poszatkować trochę wcześniej, następnie dokładnie wymieszać z odrobiną soli i pieprzu. Tuż przed podaniem, dodajemy resztę składników i zajadamy ze smakiem 🙂
Świetna, uniwersalna surówka do pieczonych mięs, ryb do grilla i do obiadu 🙂
Składniki
- 1/4 średniej wielkości białej kapusty
- 1 jabłko z czerwoną skórką
- garść żurawiny
- spora szczypta soli i pieprzu
Sos jogurtowy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 pełna łyżka majonezu
- łyżeczka octu winnego
8 komentarzy
Fajny pomysł na urozmaicenie popularnej surówki 🙂 Dzięki żurawinie tak się jakoś świątecznie zrobiło 🙂
porcja zdrowia 🙂
Chętnie bym się skusiła na tę surówkę.
Teraz mam “fazę” na takie porcje zdrowia z żurawiną (choć u mnie częściej z rodzynkami ;))
Pozdrawiam ciepło! 🙂
Idealny dodatek do obiadu 🙂 Pycha 🙂
Idealna do obiadku 😀
pyszna surówka 🙂
Nie jadłyśmy takiej suróweczki 🙂
doskonała surówka, wszystkie składniki na ogół są w domu. Dzięki