Prosta i zdrowa zupa – krem z cebulką, brokułami i szpinakiem. Do bulionu dodaję podsmażoną cebulkę ze szpinakiem i brokułem, oraz rozpuszczony ser, wszystko miksuję, a na koniec dodaję różyczki brokułów. Zupę przygotujemy w 30 minut. Można wykorzystać świeże, lub mrożone warzywa. Osoby, które nie lubią szpinaku, z powodzeniem mogą zastąpić go porem. Bardzo polecam 🙂
Składniki
- 1 litr bulionu ( u mnie na szyi indyka )
- 1 brokuł pokrojony na różyczki
- 3 kulki zamrożonego szpinaku
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 3 ząbki czosnku drobno posiekane
- 200 g naturalnego serka camembert
- 100 g słodkiej śmietanki ( opcjonalnie )
- łyżeczka suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki klarowanego masła
12 komentarzy
Och smakowicie wygląda 🙂
Wygląda pysznie i pewnie tak smakuje 🙂
O matko! Ale mi smaku narobiłaś na taką zupkę. Jeśli smakuje tak jak wygląda to jest rewelacyjna 🙂
pysznie:)
Właśnie z tym porem to może bym i Męża na taką zupę namówiła 🙂
Zupa serowa! Bombowa 🙂 Znam smak zupki serowo-pieczarkowej i serowo-szpinakowej. Pyszności. Z chęcią poznałabym tę zupę, ale z dodatkiem brokułów. Ależ smakowicie wygląda. Na pewno jest pyszna, rozgrzewająca i sycąca.
Czego chcieć więcej? 🙂 Pozdrawiam!
Idealna zupa dla mojego syna. Ser i brokuły to jego ulubione połaczenie 🙂
Wygląda bardzo smakowicie 🙂
Absolutnie obłędna.
Aż zgłodniałam! Przydałaby się w taki zimy dzień ciepła, pyszna zupka 🙂 Pięknie ją podałaś!
super zupka 🙂
Nigdy nie zrobiłyśmy takiej zupy a nie od dziś wiemy, że brokuł z takim serkiem świetnie smakuje 🙂