Lekkie kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem startej, młodej cukinii, doprawione ziołami i czosnkiem. Kotlety smażyłam na patelni grillowej, dzięki temu mięso zyskuje ciekawą fakturę i nie pochłania za dużo tłuszczu. Kotlety smakują z sezonową surówką, ryżem i kaszą 🙂
Składniki / 4 porcje
- 3 mniejsze piersi z kurczaka
- 150 g młodej cukinii
- 1 małe jajko
- 2 – 3 łyżki bułki tartej
- spora szczypta tymianku i rozmarynu
- 3 małe ząbki czosnku
- sól morska i pieprz
- olej do smażenia
19 komentarzy
Ostatnio znajoma zachwalała mi kotlety z dodatkiem cukinii. Jeszcze nie zdążyłam takich zrobić, ale wydają się bardzo ciekawe i smaczne 🙂
pycha! 🙂 cukinia do mięsa wzbogaca fajnie ten smak 🙂
Gosiu, Ty zawsze narobisz mi smaku. Takie zgrilowane kotlety do zjedzenia w ogrodzie w wakacje. Po prostu bajka. Pozdrawiam serdecznie Beata
Super przepis, ja tylko zamienię bułkę tartą na namoczone płatki owsiane. Zdrowo i smacznie
Super pomysł na smaczne kotlety 😉 spróbuje ten przepis 😉
Świetny przepis – takich kotlecików nie znałam – chętnie wypróbuję 😀
bardzo ciekawy pomysł 🙂 podoba mi się 🙂
robiłam podobne,pyszne 🙂
I to jest ciekawostka warta wypróbowania 🙂
Cukinia fajnie wypełnia takie kotleciki i nadaje świeżości 🙂 Podoba nam się ten przepis 🙂
Zachęcamy do wzięcia udziału w naszym konkursie 🙂
Mniam, ależ pyszny obiadek:)
Musiały być cudownie aromatyczne 🙂
Bardzo lubię takie kotleciki 🙂 a poza tym uwielbiam cukinię pod każdą postacią 🙂
a ja uwielbia takie piec na grillu- po prostu pyszności!
Bardzo fajne i pomysłowe. A dzięki patelni faktycznie fajnie wyglądają:)
Bardzo smacznie wyglądają.
Te kotlety są po prostu piękne 🙂
robię podobne :)są pyszne!