Jeżeli masz jeszcze zeszłoroczne, mrożone maliny, wykorzystaj je do zdrowej owsianki śniadaniowej. Owsianka z bananem i malinami, ma lekko słodko – kwaśny smak, syci na wiele godzin i da nam porządną dawkę energii 🙂
Składniki na owsiankę z bananem i malinami / 2 małe porcje
- 250 – 300 ml mleka roślinnego, zwierzęcego lub wody
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 mały, mocno dojrzały banan
- garść mrożonych lub świeżych malin
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka mała orzechowego ( opcjonalnie )
Lubię owsianki na ciepło, dlatego najpierw krótko gotuję płatki owsiane w mleku roślinnym ( około 2 minuty ) i odstawiam.
Do wąskiego pojemnika, daję banana pokrojonego ma kawałki, rozmrożone maliny, masło orzechowe. Dodaję mleko z płatkami, wszystko miksuję na gładką masę. W razie potrzeby, dodaję miód do smaku.
Owsianka gotowa 🙂 Smacznego 🙂
3 komentarze
Wspaniały zestaw owoców w owsiance!
Wspaniale wygląda owsianka. Uwielbiam ją jeść na drugie śniadanie. Dzisiaj miałem okazję jeść owsiankę z dodatkiem żurawiny, startego na tarce jabłka i z dodatkiem cynamonu. Po prostu pycha
Pozdrawiam Cię cieplutko
Patryk
Dziekuję za miły komentarz. Pozdrawiam 🙂