Dzisiaj zrobiłam proste, domowe musli z płatków owsianych i miodu. To sposób, na urozmaicenie wiosennego śniadania. Prażone płatki są chrupiące i mają delikatny, miodowo – cynamonowy smak. Dodane do jogurtu z porcją migdałów, będą idealne na dobry początek dnia 🙂
Składniki
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- garść posiekanych migdałów
Na rozgrzaną patelnię, daję płatki owsiane. Płatki prażę około 4 minuty, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Płatki powinny się lekko przyrumienić, ale nie przypalić.
Gotowe płatki odkładam na talerzyk.
Na tą samą patelnię, daję miód i cynamon. Kiedy miód się rozpuści, ponownie dodaję płatki i wszystko mieszam. Miód powinien dokładnie pokryć płatki.
Płatki przekładam na duży, płaski talerz i zostawiam do przestudzenia. Do przestudzonych płatków dodaję posiekane migdały.
Płatki można od razu dodać np. do jogurtu 🙂 Smacznego 🙂
9 komentarzy
Pyszne są takie płatki 😀
pyszne, super na śniadanie, albo jaka smaczna przekąska:)
omomomom 😀 Takie chrupiące śniadanie to idealne śniadanie 😀
Super pomysł na szybkie śniadanko! Lubię takie 🙂
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Idealny dodatek do śniadania albo do ciast! 🙂
do jogurtu będą pasować idealnie 🙂
Super pomysł Małgosiu 🙂
Bardzo fajny pomysł. Takie płatki muszą być bardzo aromatyczne
Świetny pomysł na śniadanko! 🙂