Ten sernik to uczta nie tylko dla zmysłu smaku, ale również dla oczu. Bardzo prosty do zrobienia, wystarczą zaledwie dwa składniki, które znajdziemy w każdym sklepie spożywczym. Miłym dodatkiem do tego sernika, na pewno będą sezonowe owoce. Do przygotowania trzy kolorowego sernika, można zaprosić dzieci, zabawa z kolorami na pewno rozbudzi w nich kulinarną pasję 🙂
Składniki
-
3 serki homogenizowane waniliowe ( 3 x 400 g )
-
4 kolorowe galaretki ( u mnie wiśniowa, morelowa, agrestowa, cytrynowa )
-
owoce sezonowe ( truskawki, borówki, porzeczki, kiwi, banan )
Do 3/4 wysokości szklanki leję gorącą, przegotowaną wodę. Wiśniową galaretkę rozpuszczam w wodzie. Galaretkę schładzam. Schłodzoną, ale wciąż płynną galaretkę mieszam mikserem z serkiem ( 400 g ).
Dno tortownicy o średnicy 22 cm. wykładam papierem do pieczenia lub folią spożywczą.
Na dno wylewam pierwszą warstwę sernika i daję do lodówki na 30 – 40 minut.
Czynność powtarzam jeszcze dwa razy z galaretką morelową i agrestową.
Na wierzch stężałego sernika wykładam owoce i wylewam schłodzoną galaretkę cytrynową.
Sernik daję do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego 🙂
10 komentarzy
Właśnie takich serników leciutkich na lato mi potrzeba.
Rewelacja.
Mogę kawałek?
Pozdrawiam 🙂
Już od samych zdjęć robię się głodna, cudny sernik, kolorami i smakiem kusi 🙂
wygląda pysznie 🙂
Jaki uroczy ^^ Prześlicznie się prezentuje 😀
Pysznie wygląda 🙂
Ten sernik wygląda tak wspaniale, że mogłabym jeść takie na bieżąco! Idealny <3
jakie ma równiutkie warstwy 🙂 pyszny musiał być 🙂
jak kolorowo <3 Cudowne te warstwy! az jem oczami1
Uwielbiam sernika na zimno, ale takiego tęczowego jeszcze nie robiłam. Wygląda cudownie!
Ale ładny, kolorowy <3