Warto czasami zmienić skład marynaty, żeby spróbować czegoś innego, ciekawszego, intrygującego. W tym przypadku imbir, cytryna i sos sojowy sprawią, że mięso kurczaka będzie smakowało wybornie. Dodatek groszku cukrowego dodaje potrawie lekkości. Jeżeli nie jesteście szczęśliwymi posiadaczami własnego ogródka, strączki groszku możecie zastąpić fasolką szparagową, lub po prostu groszkiem mrożonym. Polecam na pyszny obiad i na poczęstunek dla miłych gości 🙂
Składniki
- 3 małe piersi kurczaka
- 2 szkl. pociętych strączków groszku cukrowego
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Marynata
- 4 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- 2 małe łyżeczki pasty imbirowej lub mały kawałek startego imbiru
- 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 2 większe zmiażdżone ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
3 komentarze
ale pycha:)
Nie miałam okazji jeszcze testować tego przepisu.
Bardzo fajny.
Gdzieś już widziałam podobne danie 😉
Smak – na pewno rewelacja. 🙂
Pozdrowionka 🙂
To ja poproszę taką porcyjkę 🙂