Smaczna i zdrowa przekąska z mieszanki orzechów, nasion słonecznika i pestek moreli. Do ciasta dodałam również mąkę razową i płatki owsiane. Gotowa masa, nie jest bardzo zwarta, dlatego należy dać ją na 40 minut do lodówki, do schłodzenia. Ciasteczka są bardzo pożywne, sprawdzą się do śniadaniówki dla dzieci i dla dorosłych do zestawu do kawy i herbaty 🙂
Składniki
- 170 g mieszanki orzechów, pestek słonecznika, pestek moreli ( mogą być migdały, sezam )
- 200 g mąki pszennej razowej
- 50 g płatków owsianych lub gryczanych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g ciemnego cukru trzcinowego
- 175 g masła
- 1 jajko
14 komentarzy
Wspaniałe ciasteczka, bardzo lubię takie zdrowe słodkości 🙂
super pomysł na zdrowe ciasteczka 🙂 Pewnie są przepyszne 🙂
ależ smakowite:)
Obłędnie pyszne, w to nie wątpię 🙂
Na takie ciasteczka owsiane to można sobie pozwolić.
Naprawdę pyszne!
Super przepis 🙂 Już ostrze sobie na nie ząbki 😀
Pozdrawiam! 🙂
o mniam! Ależ one muszą być cudowne w smaku.. wyglądają na bardzo kruche, a jednocześnie na bardzo legalne 😀
Chętnie pochrupałabym takie ciasteczka! Do kubka mleka idealne <3
Tłuczkiem do mięsa? Nigdy o tym nie słyszałam i na pewno wypróbuję!
Ciasteczka wyglądają pięknie i z pewnością są przepyszne. 🙂
Pozdrawiam serdecznie, M.
Zdrowa, smaczna i bardzo ciekawa sałatka. Nie znam tych serów, nie spotkałam się z nimi
super ciacha 🙂 częstuję się jednym 🙂
takie ciasteczka do pochrupania to ja bardzo lubię 🙂
Jak zawsze chętnie bym skradła jedno ciasteczko tak do kawy, wyglądają przepysznie Małgosiu! 🙂
Robiłam te ciasteczka są przepyszne!!!! Moje zmiany są takie ; ziarna i orzechy po zmieleniu podprażyłam na patelni i gotowe już ciasteczka posmarowałam cieniutko czekoladą.pozdrawiam.
Cieszę się, że smakowały 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂