Obiad, który może nie prezentuje się apetycznie, ale zapewniam, że smakuje fantastycznie. Taką potrawę można podać samodzielnie, lub z np. z pieczonym filetem kurczaka. Osobno gotuję kaszę. Na patelni przesmażam wędzony boczek z porem i kapustą, do tego oczywiście zioła i przyprawy, bez których żadna potrawa nie uzyska głębi smaku. W tym przepisie kaszę jaglaną, można zastąpić innym rodzajem kaszy lub ryżu. Obiad dość prosty i wyjątkowo smaczny 🙂
Składniki / 3 porcje
- 3/4 szkl. kaszy jaglanej + łyżka oliwy
- 80 g dobrego, wędzonego boczku
- 1/2 małej główki młodej kapusty
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- spora szczypta kminku, majeranku, tymianku i rozmarynu
- masło klarowane lub olej do smażenia ( opcjonalnie )
- pieprz i sól do smaku
11 komentarzy
To już wiem co jutro na obiad zrobię 😀
nie łączyłam kaszy jaglanej i kapusty, ciekawe połączenie;)
Hm, ja nie lubię takich potraw :-).
Smakowite danko 🙂
Jak dla nas to bardzo apetycznie się prezentuje 😀 Super przepis 🙂
Uwielbiam młodą kapustę, ale w takiej wersji jeszcze nie robiłam a wygląda bardzo smakowicie:)
Przyznam szczerze takiego zestawu nie kosztowałam 🙂
Mm wygląda przepysznie 🙂 Koniecznie muszę wypróbować 🙂
Hmm, moje smaki 😀
Świetny przepis 🙂
Rewelacyjny obiadek 🙂