Czarna rzepa, to warzywo bardzo niedoceniane w naszej kuchni. Niepozorna bulwa, kryje w sobie wiele cennych witamin i soli mineralnych, które oddziaływują na stan naszej skóry, włosów i paznokci. Rzepa odkaża układ pokarmowy, odciąża wątrobę, oczyszcza z toksyn i odtruwa organizm. A to nie wszystkie, zalety czarnej rzepy.
Surówka z czarnej rzepy, odpowiednio przygotowana, jest bardzo smaczna i na pewno będzie oryginalnym i zdrowym dodatkiem do obiadu 🙂
Składniki
- 1 bulwa czarnej rzepy
- 1 słodkie jabłko
- garść posiekanych rodzynek
- garść posiekanych orzechów włoskich
- łyżka soku z cytryny
- łyżka majonezu bez konserwantów
- łyżka gęstego jogurtu
- sól morska
20 komentarzy
Bardzo lubię tę wyrazistą surówkę:)
Uwielbiam rzepę ;D Często dodaję ją do sera białego:) Sałatkę porywam!
Pysznie i zdrowo 🙂 pozdrawiam 🙂
Z chęcią bym zjadła taką suróweczkę 🙂
Czarnej rzepy jeszcze nie miałyśmy okazji spróbować 🙂 A surówka zawsze mile widziana 🙂
Dawno nie jadłam czarnej rzepy a tak bardzo ją lubię… 🙂 Pyszna sałatka 🙂
Wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam rzepy !! Podoba mi się dodatek rodzynek !!
Pozdrawiam
Chętnie wypróbuję 🙂
Nie jadłam ,ale brzmi dobrze.
Dawno nie widziałam czarnej rzepy. Chyba nie łatwo ją kupić? Świetny przepis 🙂
Jola, ja kupuję na targu, widziałam też Carrefurze, ale zasadniczo nie łatwo ją kupić 🙂
Samo zdrowie, bardzo ciekawi mnie jej smak 🙂
Samo zdrowie, ciekawi mnie bardzo smak tej surówki 🙂
wygląda jak surówka z selera :d
Musze się pokusić bo szczerze się przyznam, że jestem zaskoczona takim połączeniem, a i zaintrygowana smakiem samej rzepy 🙂
Smakuje lepiej, niż ta z selera 🙂
oj jak dawno jej nie jadłam… pyszna surówka 🙂
Wstyd się przyznać, ale czarnej rzepy chyba nigdy jeszcze nie jadłam, a na pewno nie w surówce 🙂
Muszę wypróbować:)
Moja babcia kiedyś nas dręczyła taka surówką. Teraz po wielu latach chętnie bym do niej wróciła 🙂
jestem chętna na czarną rzepę! 🙂