Ziemniaki zapiekane z brukselką, o smaku czosnkowo – ziołowym. Ziemniaki i brukselkę krótko gotuję, następnie zapiekam z dodatkiem oliwy, czosnku i ziół. Tak podane ziemniaki, polecam również jako dodatek do mięs. Danie pachnie i smakuje wspaniale 🙂
Składniki
- 1 kg. mniejszych ziemniaków
- 400 g. brukselki
- 1/3 szklanki dobrego oleju lub oliwy
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 płaska łyżeczka papryki
- 1 płaska łyżeczka curry
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonej pietruszki
- sól himalajska
18 komentarzy
Takie proste i pyszne połączenie:)
Uwielbiam pieczone ziemniaczki, w towarzystwie brukselki jeszcze ich nie jadłam !
Danie wygląda apetycznie !!
Pozdrawiam
Apetyczne ziemniaczki 🙂 Mnie by wystarczyły za cały obiad 🙂
pominęłabym jedynie brukselkę bo jakoś nie mogę się do niej przekonać 🙁
Też lubię pieczoną brukselkę, mniam:)
Znakomite połączenie, bardzo lubię takie pieczone przysmaki 🙂
Pyszne ziemniaczki 🙂
Idealne do obiadu!
mmm.. pieczone ziemniaczki! cudo <3 the best of 🙂
Czasem takie proste potrawy są najpyszniejsze 🙂 Bardzo lubię ziemniaki i często jadam zapiekane, ale nigdy ich wcześniej nie gotowałam, spróbuję następnym razem zrobić je w taki sposób 🙂
Znakomita potrawa w stylu angielskim 🙂
uwielbiam takie ziemniaczki – mniammmm 🙂
Jejku, jak one musiały pachnieć, a jak smakować! Miodzio <3
Mniam! Takie szybkie dania bardzo lubimy 🙂
Pyszności 🙂 aromatyczne i z brukselką, fajne do obiadku 🙂
Pyszny dodatek! Ziemniak wcale nie musi być nudny, przygotowałaś je fantastycznie! 🙂
Wyszło pysznie, dzięki 🙂
Cieszę się 🙂 Dziękuję za komentarz i pozdrawiam 🙂