Delikatna ryba pieczona z dodatkiem rozmarynu, cytryny i czosnku, otulona ciastem francuskim. Smaczny pomysł na kolację lub obiad dla rodziny i przyjaciół. Ryba do tej potrawy powinna być dokładnie osuszona i bez ości. Można podać z sezonową surówką 🙂
Składniki
- 3 polędwiczki z ryby przekrojone wzdłuż na pół
- 1 płat ciasta francuskiego
- garść świeżych liści szpinaku
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól i pieprz cytrynowy
25 komentarzy
Kiedyś wydawało mi się, że ryba może zepsuć ciasto francuskie, teraz wiem że nic bardziej mylnego. Świetnie podane 🙂
Uwielbiam zawijasy z ciastem francuskim. Niezależnie co się w nie zwinie, smakuje genialnie. A rybne “paszteciki” są przepyszne 🙂
Bardzo fajny pomysł na przygotowanie ryby:)
Pyszna wrrsja rybki 🙂 z rozmarynem uwielbiam…
Uprawiasz świeży rozmaryn? Można to dostać gdzieś w takiej małej doniczce, jak np. bazylię w markecie?
Rozmaryn dostaniesz w doniczkach w supermarketach np. Lidl, Kaufland, ja kupuję na wiosnę i jak już nie ma przymrozków sadzę w ogródku. Próbowałam go na zimę zabezpieczyć włókniną, ale i tak przemarza 🙁
Ale pięknie i apetycznie wygląda w przekroju!!!! 😀
Ciekawa propozycja na smaczne jedzonko !!
Pozdrawiam
Już się zastanawiałam, czy dla ryby wystarczy taki czas pieczenia jak dla ciasta 🙂
Tak Gaja, wystarczy 🙂
uwielbiam ryby, a taka kieszonka z ciasta francuskiego do tego… pycha!
Pyszny pomysł na rybę, w takiej formie jeszcze ryby nie jadłam, ale wygląda super. Pomysł na pewno wykorzystam 🙂
Pięknie Ci się upiekła 🙂
Brzmi wybornie :>
Musi być pyszna 🙂
To musiało być pyszne:)
Uwielbiam ciasto francuskie, w połączeniu z rybką musiało smakować wybornie 😉
Idealne danie na pyszny obiad. To jest to co uwielbiam. I ryba i szpinak i pachnący rozmaryn. Ummm, mniam 🙂
Mmmm, super !
Ale cudownie wygląda, bardzo apetyczna!
Ależ wprosiłabym się do Ciebie na takie pyszności…
Łączyłam ciasto francuskie z kurczakiem ale z rybą to nie pomyślałam, że mogłabym 🙂
Przepysznie!
bardzo apetyczna rybka 🙂
Jeszcze nigdy nie jadłam w cieście francuskim. Widziałam już kilka przepisów. Może w końcu będę miała okazję ją spróbować 😉
Bardzo fajny przepis!
Zapraszam także do mnie!
https://poradyfit.pl/przepisy/