Roladki ze szpinakiem i mozzarellą zrobiłam dla świątecznych gości, ale na pewno sprawdzą się również na co dzień. Są smaczne i bardzo soczyste, wbrew pozorom proste do przygotowania. Można je zapiekać w piekarniku, ale ja wolę po przesmażeniu krótko poddusić mięso, a powstały sos podać z roladkami. Bardzo polecam 🙂
Składniki
- 3 duże filety z kurczaka
- kilka plasterków suszonych pomidorów z zalewy pokrojonych na pół
- 1/2 szkl. rozmrożonego szpinaku, lub posiekanej pietruszki
- 1/2 szkl. mozzarelli pokrojonej w słupki
- 1/2 szkl. mąki z pełnoziarnistej
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku + 1 łyżka ostrej papryki
- sól, pieprz
- masło klarowane
24 komentarze
bardzo lubię takie roladki, pyszne, soczyste i świetnie wyglądają :-))
Gosccie musieli byc zachwyceni 😉 Najlepsze nadzienie dla kurczaka jakie jadlam 😉
Bardzo fajny przepis :-). Nie lubię takich wydziwianych, ale wiem akurat, że to by mi na 99% smakowało :-D.
Nie jemy za często mięsa… ale takie roladki jednak sprawiają, że ma się na nie ochotę 😀
Cała rodzina właśnie przyznala, że chce coś takiego na obiad 🙂 Wg mnie też idealne połączenie produktów.
Gosiu, tu jest serio 3 łyżki ostrej papryki w proszku?
Tak, ale musisz wiedzieć, że my lubimy takie smaki(fajnie smakuje też wędzona papryka w proszku ). Tych dwóch łyżek do panierowania z mąką prawie nie czuć, ale można oczywiście zamienić :))
Gosia! W tym momencie wgryzam się w mój monitor 🙂 Smakowite zdjęcia 🙂
Dziękuję, ale szkoda laptopa 🙂
Mniam 🙂 jak pysznie wyglądają 🙂 zjadłabym z wielką chęcią 🙂
Roladki wyglądają perfekcyjnie 🙂 bardzo lubię takie mięsko 🙂
Ja robiłam ostatnio bardzo podobne i były przepyszne, a zniknęły tak szybko, że nawet zdjęcia nie zrobiłam:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Bardzo smaczne nadzienie przygotowałaś do swoich roladek. A do tego tak kusząco wyglądają 🙂
Gosiu roladki jak zawsze palce lizac, wszystkiego naj w nowym roku pozdrawiam serdecznie Beata
Pysznie wyglądają.
Ja chyba w tym roku przytyje więcej niż plan przewiduje 🙂
Muszą być przepyszne 🙂
Piękne i pyszne 🙂 mniam!
Przepysznie i pięknie podane. Wszystkiego najlepszego Małgosiu w Nowym Roku 🙂
Lubię tak przygotowane mięsko 🙂
Uwielbiam takie połączenie smaków :)))
Bardzo imponujące sztuki 🙂 U mnie ostatnio przerzucili się z roladek na skrzydełka, zawsze tak jest, a później znów miłość do czegoś innego. Pozdrawiam Małgoś 🙂
Wyglądają przepięknie! Grzechem byłoby nie spróbować a jeszcze większym – zjeść i nie wychwalić 🙂
Wyglądają obłędnie!