Jesień to wspaniała pora roku, bogata w zdrowe owoce i warzywa, z których można przygotować szybki i pożywny posiłek. Dzisiaj zrobiłam koktajl, na bazie z naturalnego mleczka kokosowego z dynią, jabłkiem i bananem. Mleczko kokosowe light ma rzadszą konsystencję, dlatego idealnie wpisuje się w napoje i koktajle. Koniecznie dodajcie kawałek imbiru i trochę soku z cytrusów – spróbujcie, to nie jest trudne 🙂
Składniki / 3 – 4 porcje
- 1/4 małej dyni hokkaido ( najlepsza będzie świeża o delikatnym miąższu )
- 1 jabłko
- 1 banan
- 400 ml. mleczka kokosowego light
- 1 cm kawałek startego imbiru lub łyżeczka pasty imbirowej
- 3 łyżki soku z limonki
- do posłodzenia – miód lub syrop daktylowy
12 komentarzy
Takiego koktajlu jeszcze nie próbowałam, ale bardzo chętnie zrobię 🙂
Mniam jakie pyszności dzisiaj u ciebie 🙂
jesienna porcja przyjemności 🙂
smakowity 🙂
Bardzo fajny pomysł Małgosiu, z dyni nie piłam koktajlu, muszę wypróbować 🙂 wygląda przepysznie 🙂
Piękny kolor 🙂 Wygląda superapetycznie 🙂
Wow, to musi być cudowne! 🙂
O mniam! Jaki on musi być pyszny <3
Po prostu ten krem jest moim faworytem.
Nie znam lepszych smaków i takiego pięknego wyglądu.
Uwielbiam.
Pozdrawiam poniedziałkowo 🙂
Rewelacyjny i ten kolorek 🙂
ale ma wspaniały kolorek! 🙂 musiał być pyszny 🙂
Serdecznie zachęcamy do dodania tego przepisu do dyniowej akcji na zBLOGowani.pl. Zbieramy najlepsze dyniowe przepisy z blogów 🙂
https://zblogowani.pl/akcja/dyniowe-przepisy