Zdrowa pieczeń z piersi indyka i z płatków gryczanych. Tutaj sprawdzą się również płatki owsiane i jaglane. Do poprawy koloru i smaku, dodałam pastę z czerwonej papryki. Pieczeń po wystudzeniu, można kroić bardzo cieniutko i podać z razowym pieczywem. Ciepła pieczeń pokrojona na grubsze kawałki, będzie smakowała w sosem i warzywami 🙂
Składniki
- 700 g. dwukrotnie zmielonej piersi z indyka
- 3/4 szkl. płatków gryczanych
- 1 łyżka pasty paprykowej
- 3 zmiażdżone ząbki czosnku
- spora szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 duże jajko
- sól i pieprz do smaku
15 komentarzy
ależ wygląda smakowicie:)
Ale super pomysł!
moje smaki 🙂 super i na kanapeczki i na obiad 🙂
Pieczeń robię rzadko, ale uwielbiam niesamowicie. Pyszności 🙂 Zakochałam się w tym przepisie na pieczeń z indyka od pierwszego wejrzenia 😀
Narobiłaś mi smaka.
Pozdrawiam cieplutko 🙂
Bombowy pomysł na taka pieczeń 😀
Hmm, smakowita 🙂
To coś co bm zjadła,super na kanapki 🙂
Pieczeń musi być pyszna. No i pomysł z dodatkiem płatków jest świetny 🙂
ze zmielonej! Tak to jeszcze nie próbowałam, a ciekawie brzmi:)
Indyk jest moim ulubionym mięsem, chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Zawsze to jakiś inny sprawdzony przepis, który urozmaici menu:)
Jak z gryką to chętnie byśmy spróbowały 🙂 Nawet nie wiemy jak smakuje takie mięso z indyka 🙂
Ale to pyszny pomysl na kolacje. Tymbardziej, ze pozowli lepiej zorganizowac sie moze w zabieganym tygodniu. Pozdrawiam serdecznie Beata
Aż ślinka cieknie na jej widok 🙂 pozdrawiam Małgosiu 🙂
Na święta w sam raz, już zapisuję do wykonania 🙂
Zapisuję sobie do zrobienia. Wygląda smakowicie 🙂