Obiadowa propozycja dla fanów zdrowego odżywiania. Kluski ryżowo – serowe, przygotujemy dość szybko. Wystarczy zmielony ser połączyć z mąką i jajkiem. Zamiast mąki ryżowej, można użyć mieszanki mąk bezglutenowych. W tym przepisie ilość mąki, jest zależna od wilgotności sera.
Kluski smakują z rozpuszczonym masłem, jogurtem, brązowym cukrem, cynamonem lub z owocami sezonowymi 🙂
Składniki
- 400 g białego twarogu ( można użyć sera zmielonego do serników )
- 150 g mąki ryżowej
- 2 jajka
Do podania
- masło klarowane, jogurt, owoce sezonowe, cynamon, cukier brazowy
10 komentarzy
Podobają mi się! Ciekawa jestem jak smakują 🙂
Pycha! Muszę przygotować sobie podobne kluseczki 😀
Jejku jakie pyszności 🙂
takie kluseczki lubię najbardziej;)
Ślinka cieknie 😀
Jak zwykle bardzo pysznie 🙂 serdecznie pozdrawiam Cię Małgosiu 🙂
Ja takie kluseczki uwielbiam! Mogłabym je jeść… w naprawdę sporych ilościach! Pyszne 🙂 Pozdrawiam cieplutko 🙂
muszę się pokusić o wykonanie 😀
wyglądają bosko!
Takich nawet z samym masłem teraz bym pojadła 🙂
Ostatnio robiłam podobne – całkiem smaczne;)