Pierś indyka, panierowana w mące jaglanej, ziołach i parmezanie. Kotlety można zapiec w piekarniku, lub usmażyć. Ponieważ parmezan ma ostry, wyrazisty smak, nie ma potrzeby doprawiać kotletów solą i pieprzem, za przyprawy wystarczą suszone zioła i papryka w proszku. Polecam na niedzielny obiad, dla całej rodziny 🙂
Składniki
- 5 większych kotletów z piersi indyka
- 1 szklanka drobno startego parmezanu lub innego twardego sera np. bursztynu
- 3/4 szklanki maki jaglanej
- 2 łyżki suszonego oregano
- 1 łyżka papryki wędzonej
- 2 jajka
11 komentarzy
Apetyczne na obiad.
Och, ale pyszny obiadek :))
Fajny pomysł na indyka! 🙂 Składniki panierki – idealne! 🙂
Jaki kolor apetyczny, zrobię takie kotlety koniecznie:)
Wygląda baaardzo apetycznie. Pozdrawiam Gosiu 🙂
Piękny kawał indyczego mięska. 🙂
Kurcze a my akurat jesteśmy głodne 😛 Już nie zaśniemy spokojnie xD
bardzo fajnie urozmaicona panierka 🙂
Ale one apetycznie wyglądają! Taka panierka to świetny pomysł 🙂
Piękne złociste kotleciki. Wspaniale wyglądają. Świetny przepis na pyszny obiad 🙂
wystarczy zmienić coś tylko troszkę i już mamy nowe pyszne danie:)
wyglądają pysznie:)
Aż smaka nabrałam na takiego kotlecika! 🙂