Bardzo często przyrządzam roladki z indyka czy kurczaka. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnego kotleta smażonego w panierce. Są zdrowsze i smaczniejsze. Jako farsz możemy dodać ulubioną wędlinę, warzywo czy ser. Gorąco Polecam 🙂
Składniki
- 5 plasterków piersi z indyka
- 5 plasterków dobrego wędzonego boczku
- 10 dkg.sera pleśniowego
- pęczek poszatkowanego szczypiorku
- tymianek
- sól i pieprz
- tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania – plasterki piersi delikatnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem. Na środek każdego plasterka kładziemy kawałek sera pleśniowego, boczek i łyżeczkę szczypiorku. Zwijamy roladki spinając każdą za pomocą wykałaczki lub metalowej szpilki. Dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na lekko brązowy kolor, dolewamy filiżankę wody i dusimy pod przykryciem ok.20min. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki. Smacznego:)