To szybkie i proste danie, przy odrobinie chęci można je zrobić w ciągu pół godziny. Polecam jest smaczne zwłaszcza z młodą, wiosenną kapustą i koperkiem:)
Porcja dla 4 osób
Składniki
- paczka makaronu na łazanki
- 15 dkg.dobrej kiełbasy
- 15 dkg.dobrego boczku wędzonego
- mała główka kapusty
- koperek
- sól i pieprz /do smaku/
- kminek i ziele jałowca/ po pół łyżeczki/
- cebulka pokrojona w piórka
Sposób wykonania
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie
- Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i ziaren jałowca
- Na patelni topimy pokrojony boczek i kiełbasę, dodajemy cebulkę, chwilę dusimy
- Makaron i kapustę odcedzamy i łączymy z przetopionym boczkiem i kiełbasą, na koniec dodajemy pokrojony koperek, sól i pieprz do smaku. Smacznego!!!