Home Dania i dodatki Pasta do pieczywa serowo – sardynkowa

Pasta do pieczywa serowo – sardynkowa

autor admin
Pasta serowo-sardynkowa
Print Friendly, PDF & Email

Kto nie zna pasty sardynkowej do pieczywa, koniecznie musi to nadrobić. Ostatnio szukam ciekawych pomysłów na proste i smaczne pasty, które ożywią nudne, zimowe kanapki. Pastę serowo – sardynkową przygotujesz ekspresowo, rozgniatając wszystkie składniki widelcem. Dodatkowo do pasty możesz dodać ulubione zioła 🙂

Składniki

  • 100 g sera białego ( pół kostki twarogu )
  • 100 g sardynek z oleju
  • mała czerwona cebulka
  • 2 łyżeczki majonezu lub 1 łyżeczka majonezu i 1 łyżeczka musztardy

Sardynki osączam z oleju. Cebulkę drobno kroję.

Wszystkie składniki daję do miseczki i dokładnie rozgniatam widelcem. Pasta gotowa 🙂 Pasta sardynkowa, dobrze smakuje z chlebkiem razowym i ze szczypiorkiem. Smacznego 🙂

Powiązane posty

1 komentarz

dżemdżus 21 lutego 2019 - 19:19

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty z serem w tle. Przepyszny dodatek do chleba, choć szczerze przyznam, że często zjadam takie pasty bez dodatku pieczywa. 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz