Home Recenzje i testy Recenzja Patelni Tytanowej Woll

Recenzja Patelni Tytanowej Woll

autor admin
Print Friendly, PDF & Email
Patelnię Tytanową Wool dostałam do testowania miesiąc temu. Miałam już okazję testować dobrej jakości patelnie i byłam bardzo ciekawa konfrontacji mojej patelni z patelnią ze Sklepu Patelnie – Tytanowe.pl
Patelnia naprawdę robi wrażenie, wygląda bardzo solidnie, jest w sam raz dla trzy – cztero osobowej rodziny. Wysokie brzegi patelni, umożliwiają bezpieczne smażenie, pieczenie i gotowanie.
Spodobała mi się estetyka wykonania patelni, na zdjęciach tego nie widać, ale patelnia ma przyjemny grafitowy kolor wpadający w granat. Do każdej patelni w komplecie jest pokrywka z hartowanego szkła z uchwytem, który ułatwia odprowadzenie pary.

 

 

W bardzo prosty sposób, przy użyciu jednej ręki, można odpiąć rączkę patelni. Technologia wtopionego mosiądzu, zapewnia bezpieczeństwo i skuteczność. Jest to bardzo przydatna funkcja przy zapiekaniu potraw w piekarniku.
Po przeciwnej stronie rączki znajduje się mały, lity uchwyt, który ułatwia bezpieczne przenoszenie patelni z potrawą. Patelnia jest dość ciężka, ale moim zdaniem, właśnie taka powinna być dobrej jakości patelnia.
Roladki drobiowe krótko smażyłam. Następnie, po ściągnięciu rączki, zapiekałam w piekarniku 20 minut.

 

Ceramika diamentowa, pozwala na przygotowanie zdrowych potraw z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych. Większość potraw na Patelni Tytanowej Wool przygotowałam z minimalną ilością tłuszczu, lub bez tłuszczu.
Potrawy typu omlet, placki i naleśniki, można smażyć bez użycia tłuszczu i śmiało muszę przyznać, że smaczniejszych i bardziej apetycznych od tych z Patelni Wool nie jadłam 🙂
       Omlet z patelni Woll z bazylią i kozim serem, smażony bez tłuszczu.  Czas smażenia 50 sekund.

 

Bez tłuszczu opiekałam również mrożone brokuły, kalafiory i szpinak, wszystko z pełnym sukcesem i tak jak lubię. Warzywa kapustne, szybko robią się półmiękkie, chrupiące i zachowują kolor.
Dzięki szlachetnej powłoce z ceramiki diamentowej, patelnia charakteryzuje się bardzo dobrym przewodnictwem i kumulacją ciepła. Przykładowo filety z kurczaka, smażą się równomiernie, nawet na małym ogniu. Gotowa potrawa, zostawiona w nagrzanej patelni i przykryta, pozwala na zachowanie ciepłej potrawy nawet do 70-ciu minut.
Filety w panierce z ciecierzycy smażone na maśle klarowanym, podane na szpinaku z winnym sosem. 

 

Polubiłam gotowanie klusek, makaronów, ryżu i kaszy na mojej nowej patelni. Całość gotuje się równomiernie, szybko i bez sklejania.
Bardzo podoba mi się możliwość wykorzystania patelni do potraw, które w pierwszej kolejności gotuję lub smażę, a następnie zapiekam. Cała potrawa zostaje w jednym naczyniu, bez stosu brudnych garnków. Dodatkowym ułatwieniem jest fakt, że patelnie można bardzo szybko i łatwo umyć, przy użyciu tylko letniej wody.
Zapiekanka makaronowa w całości przygotowana na patelni Woll. Makaron gotuję na patelni. Brokuły, groszek i cukinię podgrzewam na patelni, mieszając około 60 sekund. Całość zapiekam w piekarniku z sosem śmietanowym około 20 minut.

 

Na koniec dodam, że w moim przekonaniu patelnia jest wyjątkowa i ponadczasowa. Świadczą o tym materiały z których została wykonana, technologia produkcji, certyfikaty jakości i jej niewątpliwa wielofunkcyjność 🙂
Na czytelników, którzy zdecydują się na zakup patelni, czeka specjalny rabat w wysokości 10 %. Podczas zakupów, wystarczy wpisać Kod: Piecyk10.
Ziemniaki prażone z warzywami i boczkiem na patelni Woll z masłem klarowanym. Czas prażenia 30 minut.

Powiązane posty

10 komentarzy

Megly 17 marca 2017 - 21:01

Ooo tak! Dobra patelnia bez dwóch zdań bardzo przydaje się w kuchni. Warto ją mieć 🙂
Ta wydaje się być świetna.
Pozdrawiam weekendowo 🙂

Odpowiedź
www.patelnie-tytanowe.pl 9 maja 2017 - 11:17

Podobno w kuchni nie da się funkcjonować bez dobrego noża, deski do krojenia i właśnie patelni 🙂

Odpowiedź
Agnieszka Wieczorek 19 marca 2017 - 17:00

Patelnia prezentuje się bardzo solidnie. Myślę, że warto mieć ją u siebie w kuchni 🙂

Odpowiedź
Ladylaura. 19 marca 2017 - 21:43

Ja sobie chwalę patelnię żeliwną ,ciężka i solidna.Ale mając tę,którą polecasz powyżej też bym była zadowolona.

Odpowiedź
www.patelnie-tytanowe.pl 9 maja 2017 - 11:18

Obecnie patelnie tytanowe są już sporo przed tymi żeliwnymi. Głównie chodzi o powłokę oraz ich wpływ na Nasze zdrowie.

Odpowiedź
Królowa Karo 19 marca 2017 - 22:07

Patelnia rzeczywiście robi świetne wrażenie. Ja ostatnio też kupiłam sobie do kuchni taką lepszą patelnię i jestem pod jej wrażeniem. Teraz wiem, że w dobrą patelnię warto zainwestować.

Odpowiedź
piegusek 20 marca 2017 - 12:40

wspaniała patelnia… bardzo podoba mi się możliwość odpięcia rączki:)

Odpowiedź
www.patelnie-tytanowe.pl 9 maja 2017 - 11:19

Ma to spory wpływ na oszczędność miejsca oraz manewrowanie np. w piekarniku czy lodówce 🙂

Odpowiedź
Angelika i Monika (Candy Pandas) 20 marca 2017 - 13:45

Taki sprzęt to podstawa w kuchni 🙂 Znacznie ułatwia przygotowywanie posiłków i sprawia, że jest to przyjemniejszy proces 😉

Odpowiedź
Ja i moje urwisy 20 marca 2017 - 20:20

Ale fajna 😀

Odpowiedź

Zostaw komentarz